Ali AKSOYER/İSTANBUL,() 1 MAYIS ‘ta İstanbul’da çıkan olaylar sırasında gözaltına alınan 160 kişinin sorguları Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlandı. Ancak savcılık olaylarla ilgili çekilen kamera görüntülerini inceleyeceğini söyleyerek şüphelilere bir gün daha gözetim izni aldı.

AVUKATLARDAN  EK GÖZALTI SÜRESİ GEÇ ALINDI İTİRAZI

Avukatlar mahkemeye alınan ek gözetim izni kararının geç alındığını söyleyerek itiraz dilekçesi verirken, Gayrettepe Emniyet Müdürlüğü binasında tutulan 45 kişi sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Anadolu Yakası'ndaki Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.
İstanbul’da yaşanan olaylar sırasında gözaltına alınan 160 kişinin sorguları Emniyet Müdürlüğü'nde tamamlandı. Bugün mahkemeye çıkması beklenen şüphelilere savcılıktan tarafından bir gün daha gözetim izni verildi. Savcılığın olaylarla ilgili çekilen video ve fotoğraf görüntülerini incelemek için bir günlük daha gözetim izni verdiği öğrenildi.
Şüpheli avukatları ise savcılık tarafından verilen bir günlük ek gözetim izninin usulsüz olduğunu söyleyerek itiraz dilekçesi verdikleri öğrenildi. Avukatların dilekçelerinde ek gözetim süresinin saat 09.00 da verilmesi gerektiğini ancak kararın 11.00’de verildiğini anlattıkları öğrenildi. Mahkemenin itiraz dilekçesini değerlendirdiği öğrenildi.
Öte yandan mahkemeye çıkmayı bekleyen Gayrettepe’de bulunan Asayiş Şube Müdürlüğü nezaretlerinde bulunan 45 şüpheli ise Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'ne bağlı 3 otobüsle sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Şüpheliler otobüslere binerken yakınlarına el salladı.

AA(BB) (FOTOĞRAFLI)