Habip ATAM / İstanbul, () İSTANBUL Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün sol bir terör örgütüne yönelik operasyon düzenlendi. Nurtepe'de düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınırken, 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ile 1 tabanca ele geçirildi. “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" öncesi çıkabilecek provokatif eylemleri engellemek için düzenlenen operasyonda ele geçirilen silahlar incelenmek üzere Kriminal Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.

EMNİYET'İN AÇIKLAMASI



Operasyonla ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:



"Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordinesinde 28.04.2014 tarihinde il genelinde yapılan çalışmalar neticesinde, eylem arayışları içerisinde olan sol bir terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, örgüte ait malzemeleri saklayan 4 şüpheli şahıs, 2 adet Kalaşnikof marka 7.62 mm çapında otomatik tüfek, 1 adet Baretta marka 9 mm çaplı tabanca, 5 adet silahlara ait şarjör, 5 adet 7.62 mm çaplı fişek, 1 adet patlamaya hazır vaziyette uzaktan kumandalı, parça ve basınç etkili el yapımı bomba, 2 adet kar maskesi ile birlikte yakalanmıştır."

SİLAHLAR POLİS KAMERALARINA YANSIDI



Yapılan operasyon ve ele geçirilen silahlar polis kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Özel Harekat ekiplerinin bir adrese girişi yer alıyor. Adreste arama yapan ekipler, bir valizi açınca, içindeki bir torbada uzun namlulu silahlara ait şarjörlerle karşılaşıyor. Daha sonra ise valizde bir tabanca bulunuyor. Ardından, açılan bir çuval ve bir torbada 2 Kalaşnikof marka uzun namlulu silah ele geçiriliyor. Adreste bulunan şüpheli bir paketin fünyeyle patlatılması da kameralara yansıyor.

 

FOTOĞRAFLI

(GK)