Taylan YILDIRIM/ İZMİR, ()- İZMİR'in Çiğli İlçesi'nde, 9 ay önce dağlık alana götürdükleri 4 kişiden 23 yaşındaki Turgay Tekin'i öldüren Yusuf Çabuk ile Yusuf Durmaz'a 15'er, Vedat Tık ve Mahir Ballıkaya'ya ise, cinayete yardım ettikleri gerekçesiyle 7.5'ar yıl hapis cezası verildi. Dört sanığın, olayı 250 TL'lik uyuşturucu parasını almak için gerçekleştirdikleri, Turgay Tekin'in, olayla ilgisi bulunmamasına rağmen arkadaşlarının yanında olduğu için öldüğü ortaya çıktı.
Olay, geçen Temmuz ayında Güzeltepe Mahallesi 8424/12 Sokak yakınlarındaki ormanlık alan girişinde meydana geldi. İnşaat işçisi Turgay Tekin, 3 arkadaşı ile birlikte otururken, yanlarına gelen kişiler tarafından 'Önemli bir konuyu konuşmak için' dışarı çağrıldı. Çağrıyı yapan 4 kişi, ormanlık alan girişine giden Turgay Tekin ve uyuşturucu kaçakçılığı ile suçlanan 3 arkadaşından 250 TL tutarındaki uyuşturucu parasını ödemesini istendi. Çıkan tartışma sırasında 3 arkadaşı kaçan Tekin, burada tabancayla başına ateş edilerek öldürüldü. Polis, cinayete karıştıkları belirtilen Yusuf Çabuk, Yusuf Durmaz, Vedat Tık ve Mahir Ballıkaya'yı yakaladı.
Görgü tanıklarının verdiği bilgiler ve savcılığın araştırmasında, sanıkların, 250 TL'lik uyuşturucu parasını almak için 4 kişiyi konuşmak üzere dağlık alana çağırdıkları burada çıkan tartışmada olayla ilgisi olmayan sadece arkadaşlarının yanında bulunan Turgay Tekin'i öldürdükleri ortaya çıktı.
Dört sanık hakkında, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava sürdüğü sırada tanıklık yapan Şahan Gündüz de, geçen ay Köyiçi Caddesi üzerindeki kahvade oturduğu sırada yanına gelen cinayet sanıklarının yakınlarınca ayağından tabancayla vurularak yaralandı. 
Son duruşmada, tutuklu sanıklar hakkında kararını açıklayan mahkeme, cinayete karışan Yusuf Çabuk ve Yusuf Durmaz'a 15'er yıl, cinayete yardım ettikleri belirlenen Vedat Tık ve Mahir Ballıkaya'a da 7.5'ar hapis cezası verdi.
Karara isyan eden Turgay Tekin'in ağabeyi Şefik Tekin, "Kardeşimi onlara yardım etmediği için sırlarını bildiği için öldürdüler. Kardeşimi kurban almalarına rağmen mahkemenin zanlılara az ceza verdiğini düşünüyorum. Kararı temyiz edip hukuki yollardan mücadelemize devam edeceğiz" dedi. Ailenin avukatı Yasemen Özdemir de, mahkeme heyetinin ağır tahrik gibi indirimleri çok uyguladığını oysa olayın planlı olduğunun belli olduğunu, bu nedenle de cezayı az bulduklarını söyledi.

TY(İÖ/İD) (FOTOĞRAFLI)