SAMSUN'da otel çalışanlarından 54 yaşındaki Kenan Öre'yi öldürüp, 19 yaşındaki Erol Tezcan ve 20 yaşındaki Fatih Çalışkan'ı ağır yaralayan 47 yaşındaki Hurşit Şahin, ömür boyu ve 34 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı. Sanığa yardım eden Muzaffer Yılmaz'a ise 20 yıl 10 ay hapis cezası verildi. Hurşit Şahin savunmasında, "Benim adaletim bana, sizin adeletiniz size. Ben bu olayı planlamadım. Planlı yapsaydım bu olay faili meçhul kalırdı" dedi.
Samsun'un İlkadım İlçesi 19 Mayıs Mahallesi'nde geçen yıl Nisan ayında meydana gelen olayda, iddiaya göre otele alkollü olarak gelen Hurşit Şahin, alacağı olduğunu söyleyerek otel sahibi Serhat Köksal'ı sordu. Çalışanların otelde olmadığını söylemesi üzerine aralarında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi sonuc u üzerindeki tabancayı çıkaran Hurşit Şahin, içeride bulunan 3 kişiye ateş etti. Kurşunlarla Kenan Öre başından, Fatih Çalışkan ve Erol Tezcan vücutlarının çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Gazi Devlet ile Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Ancak yaralılardan Öre yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.
Olay yerinden kaçan Şahin ise ise polisin takibi sonucu Tekkeköy İlçesi'nde bir otomobilde yakalandı. 'Gasp, yağma ve adam öldürmeye teşebbüs' suçlarından sabıkası bulunan ve İstanbul Esenler İlçesi'nde işlediği gasp suçundan girdiği cezaevinden, olaydan 4 ay önce tahliye olduğu tespit edilen Şahin ile kendisine yardım ettiği ileri sürülen Muzaffer Yılmaz tutuklandı.
'ARKADAŞLARIMA REZİL OLDUM'
Hurşit Şahin ve Muzaffer Yılmaz, bugün Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıktı. Şahin, cinayeti planlamadığını belirterek şunları anlattı:
"Serhat Köksal ile ortak kahvehanemiz vardı. Ancak daha sonra ayrıldık. Benim bu ortaklıktan alacağım vardı. Cezaevinden çıkıp Samsun'a geldikten sonra, 3 arkadaşımın otelde kalmasını istedim. Ancak çalışanlar beni tanımadıklarını söyleyerek karşı çıktı. Arkadaşlarıma rezil oldum. Bu nedenle de kinlendim. Olay günü alacağımı istemek için otele gittim. Çalışanlar, bana Serhat Köksal'ın otelde olmadığını söyleyip ters davranınca silahımı çıkartıp ateş ettim. Silahı da çöp bidonuna atıp kaçtım. Benim adeletim bana, sizin adeletiniz size. Ben bu olayı planlamadım. Planlı yapsaydım bu olay faili meçhul kalırdı."
Muzaffer Yılmaz ise hiçbir şeye karışmadığını ileri sürerek beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, Hurşit Şahin'e cinayet suçundan ömür boyu ve 2 kişi öldürmeye teşebbüs, tehdit ve ruhsatsız silah bulundurmak suçlarından da toplam 34 yıl 1 ay hapis cezası verdi. Şahin'e yardım ettiği ileri sürülen Muzaffer Yılmaz'ı da toplam 20 yıl 20 hapis cezasına çarptırdı.