SAMSUN'da aynı günde bir elektrik- elektronik mağazasından 5 kez hırsızlık yaptığı iddiasıyla polis tarafından yakalanan 34 yaşındaki Ertunç A., "Olay günü alkollüydüm. Arkadaşlar içkime birşey attı galiba. Aynı işyerine 4- 5 defa girdim, malzemeleri kutusundan çıkartıp cebime koyarak taşıdım" dedi. 
Olay 2 gün önce İlkadım İlçesi Saitbey Mahallesi Bağdat Caddesi üzerinde meydana geldi. Sabıkası bulunmayan ve 3 yıldır işsiz olan Ertunç A., iddiaya göre bir elektrikli eşya ve elekronik mağazasına aynı gün aralıklarla 5 kez girerek 4 uydu cihazı, 4 LNB cihazı, 8 hesap makinesi, 1 ütü, 1 traş makinesı, 2 saç makası, 1 tekli ocak, 2 uzatma pirizi, 5  küçük radyo ve 2 saat çaldı. Yapılan kontroller sonrasında işyerinden çalınan mallar tesbit edilince, mağaza yetkilileri polise giderek şikayette bulundu. Soruşturma başlatan polis işyerinin güvenlik kamerası ile etraftaki işyeri ve apartmanların güvenlik kameralarını inceledi. Araştırma sırasında Ertunç A.'nın işyerinden çıktıktan sonra bir kafeye girdiği tesbit edildi. Söz konusu kafeye giden polis, Ertunç A.'nın kimliğini ve oturduğu adresi tesbit etti.
Polisler bu sabah şüpheliyi Çatalarmut Mahallesi'ndeki evinde gözaltına aldı. Erturç A. çaldığı malzemeleri polise teslim etti. Polis de malzemeleri işyeri sahibine verdi. İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüpheli ifadesinde, "Olay günü arkadaşlarla içki içtik. Galiba içkime bir şey kattılar. Aynı işyerine 4- 5 defa girip kutunun içinde bulunan malzemeleri çıkartıp montumun arasına koyarak evime götürdüm" dedi.
Polisin olayla ilgili  soruşturmasının sürdüğü belirtildi.