GAZİANTEP'te bir fabrikada işçi olarak çalışan 32 yaşındaki Mustafa Çakmak, evden kaçarak Mersin'e gelen eşi 20 yaşındaki Aslı Çakmak'ı tabancayla vurarak öldürdü.
Olay, merkez Toroslar İlçesi'ne bağlı Çukurkeşlik köyü yolunda meydana geldi. İddiaya göre bir çocuk annesi Aslı Çakmak, yaklaşık 4 ay önce kaçarak Mersin'e geldi. Mustafa Çakmak, Mersin'de kimliği henüz bilinmeyen bir kişi ile birlikte yaşamaya başladığı öne sürülen eşi Aslı Çakmak'ın izini buldu. Çakmak, telefonla ulaştığı eşi ile konuşmak için buluştu Otomobille Çukurkeşlik Köyü yoluna giden Çakmak yolda durup eşi ile bir ağaç altında oturdu. Bir süre sonra Çakmak üzerinde bulundurduğu ruhsatsız tabanca ile eşinin başına 2 el ateş etti.
Olay yerinde ölen eşinin cesedi başında bir süre bekleyen Mustafa Çakmak, polisi arayarak "Eşimi öldürdüm, gelin beni alın" diye ihbarda bulundu. Olay yerine giden polis, cesedin başında silahıyla bekleyen Çakmak'ı gözaltına aldı.
Eşini tek kurşunla öldüren Mustafa Çakmak, sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada, "Eşimin ölümüne sebep olan insan utansın. Ben öldürmek için vurmadım. Eşimin beynini yıkadılar namussuz insanlar" diye konuştu.
Genç kadının cesedi otopsi yapılmak üzere Mersin Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, cinayetle ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor.