Mücahit YOLCU/KAHRAMANMARAŞ, () - KAHRAMANMARAŞ'ın Göksun İlçesi'nde, geçen hafta cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu yaralanan 24 yaşındaki jandarma er Ahmet Kürşat Aydın, sevk edildiği Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) götürülmek için tedavi gördüğü hastane önünde otomobil içerisinde 2 saat ambulans bekledi. Babası Celal Aydın, ambulansın gecikmesine tepki gösterdi.
Tokat'ta görevli 4 aylık jandarma er Ahmet Kürşat Aydın, geçen 23 Mayıs günü  Çameli Kapalı Cezaevi'nden Kilis’e mahkum taşıyan cezaevi nakil aracının Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’nde tarlaya devrilmesi sonucu ağır yaralandı. 1 mahkumun öldüğü ve kendisiyle birlikte 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı kazanın ardından Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Kayserili er Ahmet Kürşat Aydın'ın kafatasında çatlaklar olduğu belirlendi.
Kazada darbe aldığı için yüzüne dikişler atılan ve duyma bozukluğu oluştuğu belirtilen Aydın, ailesinin isteğiyle GATA'ya sevk edilmesi kararlaştırıldı. Kaza sonrası oğlunun yanına gelen ve GATA'ya sevki kararının adından kendilerine ambulans verilmeyeceğini söylediğini ileri sürdüğü doktorlara tepki gösteren baba Celal Aydın, dün saat 18.00 sıralarında yaralı oğlunu kucaklayarak hastane önündeki otomobiline bindirdi.
Yaralı oğlunun önce taburcu edilmek istendiğini, tepki üzerine sevk kararı verildiğini iddia eder Celal Aydın, "Çocuğum ağır yaralı şekilde bu hastaneye getirildi. Çok şükür kritik süreyi atlattı. Doktordan sevk istedik; 'Sevk edemiyoruz, imza verin, sizi taburcu edelim' dedi. Tepki gösterince sevkine karar verdiler. Saat 13.00'de başlayan sevk işi 18.00'de bitti. Ben çıldırdım, içeride kendimden geçtim. Ben de çocuğumu aldım indirdim, ambulans gelmiyor. Ya sabaha kadar burada bekleyeceğim ya da ambulans gelecek. Bugün ben isyan ettim devletime. Bu çocuğun babası benim ama devletin çocuğu bu. Ben milliyetçi bir insanım; bugün devletime, milletime isyan ettim. Bir daha askere çocuk göndermek istemiyorum" dedi.
Celal Aydın'ın yaralı asker oğluyla birlikte hastane önündeki bekleyişi ambulansın 2 saat sonra gelmesiyle sona erdi. Bölgedeki komutanlar tarafından ikna edilen Celal Aydın oğlu Ahmet ile birlikte saat 20.00'de GATA'ya gönderildi.
SAĞLIK MÜDÜRÜ: GÖREVLENDİRMEDEN DOLAYI GECİKME OLDU
Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. İlker Çitil, hastanın durumunun acil olmadığını ve ambulans görevlendirmesi nedeniyle gecikme olduğunu söyledi. Dr. İlker Çitil,"Herhangi bir şekilde hastaneler tedavi ettikleri acil olmayan nakillerini kendi ambulanslarıyla yapmak zorundalar. Bu acil olmayan vaka için de hastanenin ambulans yetersizliğinden dolayı bize başvuru yapılmıştır. Gerekli görevlendirmeler yapılarak hastanın sevki yapılmıştır. Biz aileye yardımcı olmak ve mağdur olmamaları için acil vaka olmadığı halde taşıdık" diye konuştu.

MY(HK/AAA) (FOTOĞRAFLI)