ADANA'da apandisit teşhisiyle ameliyat edileceği Adana Devlet Hastanesi'nden eşi 35 yaşındaki İlyas Mercan'ın doktor ile tartışması üzerine kovulan ve hasta yatağı ile götürüldüğü Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde yanlış teşhis konulduğu ortaya çıkan 28 yaşındaki Cariye Mercan'ın tedavisi sürüyor. İlyas Mercan, eşinin boş yere ameliyat edileceğini, ameliyathane kapısından çevrilmelerinin kendileri açısından hayırlı olduğunu söyledi.
Fırıncı eşi İlyas Mercan tarafından karın ağrısı şikayetiyle 6 Mayıs'ta getirildiği Adana Devlet Hastanesi Acil Servisi'nde apandisit teşhisiyle ameliyat kararı alınan ancak eşi, Dr. E.S. ile tartışınca ameliyathane kapısından sedye ile başka hastaneye götürülen 3 çocuk annesi Cariye Mercan'ın hasta yatağı ile götürüldüğü Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi sürüyor. Genel Cerrahi Servisi'nde serum ve ilaç tedavisi olan Cariye Mercan'ın sağlık durumunun iyiye doğru gittiği bildirildi. Burada çekilen tomografi, film ve tahlillerde apandisit bulgusuna rastlanmayan Mercan'ın yumurtalıklarında kist olduğu ve tedavinin bu yönde devam ettiği kaydedildi.
BOŞ YERE AMELİYAT EDİLECEKTİ
Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde eşinin yanından bir an olsun ayrılmayan İlyas Mercan, doktorlarla tartışınca ameliyathane kapısından sedye ile başka hastaneye gitmek zorunda kalmalarının kendilerini rencide ettiğini ancak bu durumun hayırlarına sonuçlandığını söyledi. Hastanede eşine yanlış teşhis konulmasının da ayrı bir skandal olduğunu belirten Mercan, şöyle dedi:
"Eşimi boş yere ameliyat edeceklerdi. Yanlış teşhis, yanlış doktor, her tarafı yanlış. Eşim boş yere kesilecek narkoz alacak uzun süre ameliyat nedeniyle yatarak tedavi olacaktı. Adana Devlet Hastanesi'nde tomografi çekilmemişti, kan tahlili yapıldı ve film çekildi, doktor muayene sonucu apandisit teşhisi koydu ve acil ameliyat edilmesini istedi. Bu hastanede tomografi çekildi, yeniden tahliller yapıldı, filmler çekildi. Yumurtalıklarında kist varmış, su toplanmış. Sancı bundan kaynaklanıyormuş. Buradaki doktorlar da bu yönde teşhis koydu. Netice olarak eşim ameliyat olmadı ve şu anda sağlık durumu daha iyiye gidiyor."
"BAŞKA DOKTOR ÖNERMEDİLER"
İlyas Mercan, Adana Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Mehmet Yağcı'nın ameliyatı yapacak doktorun tansiyonun yükseldiğini, bu nedenle başka doktor çağırdıklarını ve onların ameliyat etmesi yönünde telkinde bulundukları yönündeki açıklamasına da tepki gösterdi. Mercan, şöyle dedi:
"Hastaneden kovulduktan sonra kimse bizimle görüşmedi, başka doktor çağrıldığı söylenmedi. Doktorun tansiyonun yükselmiş. Bana inandırıcı gelmedi. Doktor, benim yüksek sesle konuşmam nedeniyle ameliyatı yapmayacağını söyledi, özür diledim. Ama kabul etmedi. 'Ben senin özrünü de kabul etmiyorum hastanın ameliyatına da girmeyeceğim ne halin varsa gör, başının çaresine bak' dedi. Hastanenin önünde yaklaşık 20 dakika ambulans gelmesi için bekledik. Kimse bizi ne aradı, ne de 'Nereye gidiyorsunuz? dedi. Kesinlikle kimse bize 'Gitmeyin başka doktor geliyor' demedi." 
Mercan, Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesi'nde kendileriyle yakından ilgilenildiğini de kaydetti. İddialarla ilgili başlatılan idari soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

AÖ(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)