AK Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Nuri Gülaçar, kent merkezinde seçim çalışması için esnafı ziyareti yaparken, BDP'li bir grubun protestosu ile karşılaştı. Gülaçar, "Kimseden korkmuyoruz" diye konuşma yapınca, bu kez taşlı saldırıya uğradı. Polis ve korumalarının havaya ateş açarak kalabalığı dağıtırken, Gülaçar da parti binasına alınarak korundu.
Partilerin adaylarının seçim çalışmalarına hız verdiği Van'da bugün öğlen saatlerinde olaylar çıktı. Ak Parti'nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, Van Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan Sanat Sokağı'nda esnaf ziyaretine çıktı. Gülaçar buradan Kazım Karabekir Caddesi'ne geçtiği sırada, toplanan bir grup BDP'nin yeniden aday gösterdiği Van Belediye Başkanı Bekir Kaya lehine slogan atmaya başladı.
KARŞILIKLI SLOGANLAR ATILDI
Yaklaşık 500 kişilik grup bu kez Gülaçar'ı protesto etmeye başlayınca, yanındaki 100 kadar partili de 'Başkan Gülaçar' sloganı atarak karşılık verdi.
Ardından da Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gülaçar kaldırımda durarak, "Bir daha söylüyorum. Korkan, geri adım atan namerttir. Proje ve hizmetlerinizle kendinizi orta yere koyun ve ifade edin. Ama böyle korkuyla, şiddetle, baskıyla olmaz. Bu memlekete huzur, kardeşlik lazım. Allah'a yemin ediyorum ki, korkmuyorum" diye konuştu.
TAŞLI SALDIRI BAŞLADI
Ak Parti adayı Osman Nuri Gülaçar bu konuşmasının hemen ardından BDP'li kalabalık grubun taşlı saldırısına uğradı. Gülaçar'ı korumak isteyen taraftarları, hemen etrafında çember oluşturup, cadde üzerinde bulunan Ak Parti İpekyolu İlçe Başkanlığı'na apar topar sokarken, yakında bulunan polis ve korumalar da havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.
Saldırının ardından çok sayıda polis olay yerine sevk edildi. Kalabalık bir süre dağılmazken, güvenlik güçleri Ak Parti binası çevresinde önlem aldı.