Fadime TUNÇYİĞİT/ADANA, () - HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) Genel Başkanı Sebahat Tuncel, kadınlara erkek egemen sisteminin ideolojik saldırılarının yapıldığını  söyledi.
Adana'da Kadın Platformu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu önünde miting düzenlendi. Yaklaşık 2 bin kadın, çeşitli dövizler açıp sloganlar atarak 5 Ocak Fatih Terim Stadı'na kadar yürüdü. Burada konuşma yapan Tuncel, yaşamın yapı taşlarını kadınların oluşturduğunu söyledi. Kadına yönelik şiddet ve saldırının her geçen gün arttığını belirten Tuncel şunları söyledi:
"Bize karşı yapılan; erkek egemen sisteminin ideolojik saldırısıdır. Toplumsal yaşamın her alanında bugün gelenek-göreneklerle bu dayatılıyor. Düşünün ki bu ülkenin başbakanı kadınlar üzerinde söz söyleme hakkına sahip oluyor. Bu geleneksel yaklaşımdan dolayı ne diyor Başbakan; '3 çocuk yapın', olmadı '5 çocuk yapın', olmadı 'Kadınlar nasıl doğum yapacak' buna karar veriyorlar. Kadınların bedeni üzerinden sürekli söz söyleyen, kadınları ötekileştiren, baskı yapan bu yaklaşımı kabul etmiyoruz. Onlara diyoruz ki; sizin savaşınıza karşı bizim barış harekatımız olacak. Biz kadınlar barışın gerçekleşmesi için her yerde mücadeleye devam edeceğiz."
Konuşmaların ardından çalınan müzik eşliğinde oynayan kadınlar, olaysız dağıldı.

FT(BK/İD) (FOTOĞRAFLI)