KAHRAMANMARAŞ'ın Pazarcık İlçesi'nde, muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan 1 kadının öldüğü, 5 kişinin yaralandığı kavganın ardından, köyde yoğun güvenlik önlemi alındı.
Pazarcık'ın 226 nüfuslu Kuzukent Köyü'nde, dün akşam yerel seçimlerde muhtar adayı olan Cuma Uncuer ile Adem Töremen arasında tartışma çıktı. Muhtar adaylarının yakınlarının da katıldığı tartışma kısa sürede taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüştü. Jandarmanın müdahalesiyle sonlandırılan kavgada muhtar adayı Adem Töremen, Adem Toktemur, Ekrem Töremen, Ahmet Töremen ve Adil Töremen yaralandı. Yaralananların taşındığı otomobilin kapısının açılmasıyla yola savrularak ağır yaralanan 4 çocuk annesi Feride Toktemur Pazarcık Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. Tedavisi süren muhtar adayı ile 4 yakınının sağlık durumunun ise iyi olduğu bildirildi.
KÖYE KONTROLLÜ GİRİŞ VE ÇIKIŞ
Yaşananların ardından yeni kavga ve gerginlik ihtimali üzerine köyde yoğun güvenlik önlemi aldı. Zırhlı araçlarla köy girişinde önlem alan jandarma, gelenlerin kimlik kontrolü yaparak üzerini aradıktan sonra köye girmelerine izin verdi. 2 muhtar adayı ile akrabalarının yaşadığı evlerin çevresinde de önlem alan jandarmalar, kavgaya karıştığı gerekçesiyle gözaltına aldığı 5 kişiyi ise Pazarcık İlçe Jandarma Komutanlığı'nda sorgulamaya devam ediyor.
MEVCUT MUHTAR: GERGİNLİK YOK
3 dönemdir köyün muhtarlığını yapan ve seçimlerde aday olmayan Turgay Uncuer, dün yaşanan kavganın ardından oluşan gerginliğin sona erdiğini söyledi. Şu an için köyde sağduyunun hakim olduğunu ifade eden Uncuer şöyle dedi:
"Ben 3 dönemdir muhtarlık yapıyorum. Bundan sonra aday olmayacağım. Aday olan 2 arkadaşımız arasında küçük bir gerginlik yaşandı. Tartışma kavgaya dönüşmüş, olay bundan ibaret. Şu anda bir gerginlik yok, güvenlik güçleri de gerekli önlemleri aldı.