Operasyonu 1 Numara Yönetiyor! 82 Hedef İmha Edildi



TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'ninCerablus kentine IŞİD'i temizlemek üzere askeri harekat başlatıldı. Operasyonun ardından askeri kaynaklardan yapılan ilk açıklamaya göre hava kuvvetlerince belirlenen 12 hedeften 12'si de tam isabetle imha edildi. Topçu ve havan atışları ile ise 70 hedef imha edildi. Operasyonu Genelkurmay Karargah Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Hulusi Akaryönetiyor. Sahada ise birliklerin başında Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı var.
KOMUTANLAR HAREKAT MERKEZİNDE
Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada, harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde ve Kuvvet Komutanlıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesinin harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunduğu vurgulandı. Operasyonun başında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar var.

"70 HEDEF İMHA EDİLDİ"
Ayrıca, "07: 50 itibariyle Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedefin tamamının isabetle vurulduğu teyit edildi" denildi. Topçu ve havan atışları ile ise 70 hedef imha edildi.
OPERASYONA KİMLER KATILIYOR
Öte yandan harekata, piyade birlikleri (Mekanize ve havan unsurları dahil), tank ve topçu birlikleri (ÇNRA dahil), geçit açan, mayın temizleyen istihkam birlikleri, muhabere birlikleri, lojistik destek unsurları, hava kuvvetleri hava ve yer destek unsurları (İHA'lar dahil) katılıyor.