Numan Kurtulmuş: Türk Askerine Saldıranların Rus Olmadığını Putin Teyit Etti
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu sonrası Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye ile ilgili aldığı kararı yorumladı. Kurtulumuş, kararın yok hükmünde olduğunu ifade ederek "İlişkiler bozulursa AB zararlı çıkar." dedi.

Öte yandan Suriye'nin El Bab bölgesinde Türk askerine yönelik saldırılarla ilgili de konuşan Numan Kurtulmuş, "Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir." ifadelerini kullandı.

"YOK HÜKMÜNDE SAYIYORUZ"

Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

"AP'nin aldığı kararı yok hükmünde sayıyoruz. Aşırı sağın yükselişinin göstergesidir. Bu karar sadece Türkiye için değil AB için de içe kapanmayı gösteriyor. Gerginliğin tarafı AB içindeki siyaset çevreleri.

Bu ilişkilerin olumsuz yöne kaymasını istemeyiz ama olumsuz yöne kayarsa AB zararlı çıkar.

"SURİYE İÇİN MÜZAKERELER SÜRÜYOR"

Türkiye, Suriye'deki siyasi müzakerelerin yeniden başlatılması için elinden gelen desteği vermektedir. Ayrıca bu anlamda ilgili büyün taraflarla müzakereleri sürdürmeye devam ediyoruz.

"DAEŞ'E KARŞI OPERASYONLAR ORTAK ANLAYIŞLA DEVAM EDİYOR"

Fırat Kalkanı operasyondaki öncelikler devam etmektedir. 5 bin kilometrekarelik alanın DAEŞ'ten temizlenmesidir. Operasyon öncesi tarafları bilgilendiriyoruz. Türkiye ÖSO ile lojistik destek sürdürüyor. Musul bölgesinde DAEŞ'e karşı başlatılan operasyonlar ortak bir anlayışla devam ediyor. Talafer ve Sincar'daki gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

"RUSYA SALDIRAN HAVA ARAÇLARININ KENDİLERİNİN OLMADIĞINI TEYİT ETTİ"

(El Bab'ta Türk askerine yapılan hava saldırısı)
, "Rusya, açıkça bu saldırıda bulunan hava araçlarının Rusya'ya ait olmadığını bizzat Sayın Putin vasıtasıyla teyit etmiştir. Bu saldıran hava aracının, uçak ya da İHA, bunların tespiti ve o bölgedeki bütün hareketliliklerin hepsinin kayıtları var. Bunlarla ilgili teyit yapıldıktan sonra gerekli girişimlerde bulunulacaktır."

"SON GÖRÜŞMEYİ YAPIP NOKTAYI KOYACAKLAR"

(Tuğrul Türkeş'in Devlet Bahçeli'yle ilgili 'AK Parti'yi referanduma itmenin Bahçeli'nin erken seçime yönelik bir siyasi tuzağı olabilir' sözleri üzerine)
MHP ile resmi görüşmelere devam ediyoruz. Liderler son görüşmeyi yapıp noktayı koyacaklar ve teklif Meclis'e gidecektir. Kimsenin niyeti bizi ilgilendirmez.Siyaset somut bir adımdır. Bu öneli adım mutlaka millete sorulmalıdır."