CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na dünkü Gaziantep mitinginde ayakkabı atan 31 yaşındaki Mehmet Yıldız, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yıldız, sağlık kontrolünden geçirildiği sırada gazetecilere, "İşsizim, kendimi ifade edebilmek için attım" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda partisinin mitingine katıldı. Kılıçdaroğlu, platformda konuştuğu sırada kalabalıktaki bir kişi tarafından spor ayakkabısı atıldı. Kılıçdaroğlu'nun bacaklarına gelen spor ayakkabılar, koruma polisleri tarafından platformdan alındı. Polisler tarafından ayakkabıyı attığı belirlenen Mehmet Yıldız ise gözaltına alındı. Yıldız, yakındaki Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü ve buradaki işlemlerinin ardından Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.
'İŞSİZLİK BUNALIMINDAYIM'
İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde sorgusu yapılan Mehmet Yıldız'ın ilk ifadesinde "CHP'li olduğunu ve dikkat çekmek için ayakkabı attığını" söylediği öğrenildi. Yıldız, işlemlerinin tamamlanmasının ardından öğle saatlerinden sağlık kontrolünden geçirilmek için Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne getirildi. Polisler eşliğinde Acil Servisten çıkarılan Yıldız, muhabirinin 'Neden ayakkabı attınız' sorusuna şu yanıtı verdi:
"İşsizlik bunalımındayım. Kendimi ifade edebilmek için attım. Pişmanım. Ben hiçbir partinin tarafından değilim."
Yıldız, daha sonra adliyeye sevk edildi.

AHÇ (HK/AAA)(FOTOĞRAFLI)