Kılıçdaroğlu: Demirtaş Beni Arayıp 'Terörü Lanetliyorum' Dedi
Kılıçdaroğlu: Demirtaş Beni Arayıp 'Terörü Lanetliyorum' Dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk'te Hakan Çelik'in sunduğu Hafta sonu programında, Artvin'de konvoyuna düzenlenen silahlı saldırı hakkında çarpıcı bilgiler verdi.

"DEMİRTAŞ ARAYIP 'TERÖRÜ LANETLİYORUZ' DEDİ"

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın saldırı sonrası kendini aradığını belirten Kılıçdaroğlu, "Sayın Demirtaş beni aradığında 'Terörü lanetliyoruz' dedi. Bu cümle değerli bir cümleydi. HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı var. HDP meşru bir parti. 6 milyonun oyunu almış bir parti. HDP'nin tümüyle dışlanması doğru değil. 15 Temmuz sonrası Yenikapı'da gerçekleştirilen buluşmaya HDP de dahil edilmeliydi. Din ve etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlar ülkemize büyük zarar veriyor" dedi.

"SUİKAST KONUSUNDA UYARMIŞLARDI"

Kılıçdaroğlu, saldırıyı PKK'nın üstlenmesi hakkında, "15 Temmuz sonrası suikast yapılabileceği konusunda uyarmışlardı. Bir bedel ödenmesi gerekiyorsa vatandaşın değil, bizim ödememiz gerekir. Türkiye'nin refahı için benim bir bedel ödemem gerekiyorsa, ben hazırım. Ana muhalefet partisinin genel başkanın bir suikasta kurban gitmesi, Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır diye düşünmüş olabilirler" ifadelerine yer verdi.

"BEN SUİKASTE KURBAN GİTSEYDİM..."

PKK'nın kendisini hedef almasının gerekçelerini de sıralayan Kılıçdaroğlu, şu ifadelere yer verdi: "15 Temmuz sonrası suikast girişimi konusunda ilgili yetkililer beni uyardı. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'ndan arandı. Koruma sayısı arttırıldı. Ardanuç'a giderken daha önce görmediğim uzun namlulu silahları gördük. PKK, anamuhalefet partisinin bir suikaste kurban gitmesi Türkiye'yi daha fazla karıştıracaktır diye düşünmüş olabilir."