İstanbul Sarıyer’deki bir ev baskını sırasında Dilek Doğan adlı genç kadının polisin silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin, “Silindi” denilen polis kamerası kayıtları jandarma tarafından kurtarıldı
Sarıyer’de 18 Ekim 2015’te baskın yapılan bir evde Dilek Doğan, polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybetmişti. Doğan’ın ölümünden sonra bir polis hakkında İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.
 
GÖRÜNTÜLERİ JANDARMA KURTARDI
Hürriyet'ten İsmail Saymaz'ın haberine göre; Olay gününe ait polisin el kamerası kayıtlarının ham hallerinin silindiği anlaşılmış ve  bu görüntülere erişilemeyeceği belirtildi. Bunun üzerine mahkeme, kamerayı Jandarma Kriminal Kurumu’na göndererek, görüntülerin geri getirilmesini istedi. Jandarma görüntüleri kurtararak, mahkemeye sundu. 

DOĞAN AİLESİNİN ÇIĞLIKLARI DUYULUYOR
Kurtarılan görüntüler, Doğan’ın vurulmasından hemen sonrasına ait. Evin önünde çekilen görüntülerde, Doğan Ailesi’nin çığlıkları duyuluyor. Polis memurları, baba Metin Doğan’ın “O benim gözbebeğimdi, nasıl vurdun!”, “Oy Dilek!”, ve “Vur, beni de vur” diye bağırdığı duyuluyor. Kamerayı kullanan polis memuru “Özel Harekat niye böyle birşey yaptı!” ve “Abi nasıl yapar bunu Özel Harekat ya!” diye konuşuyor. Daha sonra polis dört el havaya ateş ediyor. Dilek Doğan Davası’na 8 Mart’ta devam edilecek.