Dışişleri Bakanlığı, Papa'nın skandal "soykırım" ifadesinin ardından açıklama yaptı. Sitem dolu açıklamada " Papa Fransuva'nın, 1915 olaylarına ilişkin tarihi gerçeklerle ve hukukla bağdaşmayan Ermeni anlatısına olan koşulsuz bağlılığını bir kez daha göstermiştir." denildi.
DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ
Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Papa Fransuva'nın 24-26 Haziran 2016 tarihlerinde gerçekleştirdiği Ermenistan ziyareti sırasında sözde soykırım anıtına gitmesi, 1915 olaylarına ilişkin talihsiz açıklamalar yapması, Ermeni Katolikosluğuyla imzalanan Ortak Bildiri'de 1915 olaylarına dair kabul edilemez atıflarda bulunulması ve dönüş yolunda yalan ve iftira olduğu kanıtlanmış ifadelerin zikredilmesi, Papa Fransuva'nın, 1915 olaylarına ilişkin tarihi gerçeklerle ve hukukla bağdaşmayan Ermeni anlatısına olan koşulsuz bağlılığını bir kez daha göstermiştir."
İKİ KEZ 'SOYKIRIM' DEMİŞTİ
Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko, üç gün süren Ermenistan ziyareti sırasında 1915 olayları için iki kez "soykırım" ifadesini kullanmıştı. Papa'nın bu sözlerine ilk tepki Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'den gelmişti.
PAPA NEDEN SÖYLEDİĞİNİ AÇIKLAMIŞTI
Öte yandan Ermenistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere açıklama yapan Papa Francesco, konuşma metninde olmamasına rağmen neden tekrar "soykırım" ifadesini kullandığını açıklamıştı. Gücendirmek için bu ifadeyi kullanmadığını söyleyen Papa, "Ermenistan Cumhurbaşkanı'nın konuşmasındaki vurguyu duydum. Bunun üzerine geçen yıl söylediğimi şimdi söylemesem tuhaf kaçardı" demişti.
Dışişleri'nden Papa'ya Çok Sert Cevap