İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır Valiliği'nde düzenlenen toplantının ardından yaptığı açıklamada, özellikle engelliler konusunda hükümetin ve partilerinin ortaya attığı ve gerçekleştirdiği adımların dünyada büyük bir takdirle karşılandığını belirterek bir zihniyet dönüşümünün gerçekleştiğini söyledi.
Ziyaretine bütün dünyanın, ülke ve medeniyetin göz bebeği olan Sur'dan başladıklarını anımsatan Soylu, esnafı ziyaret ettiklerini ve onları dinlediklerini anlattı.
Valilikte de kaymakamlarla çok verimli bir toplantı yaptıklarını, öğretim üyeleriyle de bir arada olacaklarını aktaran Soylu, bir güvenlik toplantısı da yapacaklarını ifade etti. Yarın da Mardin'e gideceğini bildiren Soylu, önemli bir dönemden geçtiklerini, sorumluluklarının da farkında olduklarını dile getirdi.
Ülkede insanların kendilerinden beklentilerinin de farkında olduklarına dikkati çeken Soylu, insanların gelecek beklentilerine en iyi cevabı vermenin hükümet olarak temel gayeleri ve sorumlulukları olduğunu vurguladı.
Bakan Soylu, "24 saatin 19-20 saatini çalışan Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, bizler ve arkadaşlarımız bu hedefe bir taraftan milletimizin hayat standartlarına yükseltilmesi hedefine diğer taraftan da Türkiye'nin istikametinin ve hedefinin kararlığındaki o iradeye kilitlenmiş durumdayız." dedi.
Türkiye'nin etrafındaki coğrafyada neler olduğunu, bunların Türkiye'yi hangi ölçekte ilgilendirdiğini bildiklerini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:
Yeni güvenlik konseptimizin ve anlayışımızın nasıl bir zeminde oluştuğunu sizler de bizler de defalarca paylaştık ama önemli bir şey daha var, o da şudur, buralarda atacağımız her adım sadece coğrafyamızı değil, etrafımızdaki coğrafyayı da ilgilendirmektedir.
Türkiye sadece kendi coğrafyasına mensup olan insanların ümidi olan bir ülke değildir. Dünyada birçok mağdur, mazlum ve elini uzattığında bu merhamet ve şefkat medeniyetinden elini tutmasını bekleyen insanların da ümidi olan bir ülkedir.
Buradaki güvenlik anlayışımızı sadece askeri, polisi güvenlik tedbirleri manzumesi olarak alınmasını istemeyiz.
''TERÖRÜN TASFİYE EDİLECEĞİ BİR DÖNEM''
Bakan Soylu, terörün tasfiye edileceği bir dönemin içinde olunduğunu aktararak "Özellikle terörle mücadele kavramını kullanmıyorum. Terörün tasfiye edileceği bir dönemin içerisindeyiz.
Terörün tasfiye edileceği devletin en tepesinden bu konuyla ilgilenen eksi 30 derecede nöbet tutan sınırlarımızın namusunu koruyan evlatlarımıza kadar hepimiz aynı kararlılık içerisindeyiz." dedi.
Terör ve işsizliğin çözümünün, ülkenin zenginliği, esnafın işinin bereketinin açılması olduğunu belirten Soylu, şunları söyledi:
Biz biliyoruz ki terörün tasfiyesi, insanlarımızın birbirine muhabbetle birbirine daha fazla sarılmasıdır. Onun için bu konudaki gerekli bütün gayreti, kararlığı ve iradeyi ortaya koyacağız.
Terörün tasfiyesi, bize emanet edilen, bu coğrafyada varlığıyla bizi şereflendiren Hazreti Süleyman Camisi, Ulu Cami ve bu güzel şehrin inancımıza, değerlerimize, kültürümüze ve tüm zenginliklerimize göre bize bırakılan bütün emanetleri doyasıya yaşamaktır. Bunu sağlayacağız.
Bu konuda siyasi, devlet, millet kararlılığımız vardır. Bunu da görüyoruz. Bunun numunelerini de gün geçtikçe çok daha güzel bir şekilde alıyor ve ona göre adımlarımızı atıyoruz.
Güvenlik politikasının başka stratejilerinin bir parçası olmadığını aktaran Soylu, bünyesinde ekonomik kalkınma, sosyal, eğitim, sağlık, gençlik ve diğer politikaları içerisinde barındıran bir şemsiye ve çatı durumunda olduğunu ifade etti.
Bunu sağladıktan sonra etrafında bütünleşen şehir ve insanların huzurlu olduğu ve bütün politikaların rahat bir şekilde uygulandığı bir alanının oluşturulabileceğine, görevlerinin bunu sağlamak olduğuna işaret eden Soylu, bu konuda çok adım atıldığını bildirdi.