Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS, () - KİLİS'te, Türk Eğitim-Sen üyeleri; yeni yasayla çok sayıda okul müdürünün görevden alınmasını Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Öğle saatlerinde polisin önlem aldığı Milli Eğitim Müdürlüğü önüne gelen eğitimciler, siyah çelenk bırakarak okul müdürlerinin görevden alınmasına tepki gösterdi. Grup adına konuşan Türk Eğitim-Sen Kilis Şube Başkanı Osman Boybeyi, yeni uygulama ile Milli Eğitim Bakanlığı tarihindeki en büyük kadrolaşmanın yapıldığını iddia ederek, "Sözde paralel yapıyı tasfiye etmek için 4 yılını dolduran okul müdürleri, müdür başyardımcıları, müdür yardımcıları, il milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve MEB’de üst düzey yöneticiler olmak üzere 76 bin yöneticinin görevlerine son verildi. Ancak bu şekilde iktidarın milli eğitimde kendi paralel yapısını oluşturduğu görülmektedir" diye konuştu.
Boybeyi, Kilis’te tasfiye edilmeye çalışılan okul müdürü sayısının 18 olduğunu da dile getirdi. Boybeyi, "Bu okul müdürleri kurumlarında başarılı çalışmalar yapan ve çoğunluğu Türk Eğitim Sen üyesi olan arkadaşlarımızdır. Kilis’te yıllardır idarecilik emeği olan bu okul müdürlerimiz AKP siyasetine yön veren kişilerin Milli Eğitim’deki tetikçileri tarafından tasfiye edilmeye çalışılmaktadır" dedi.
Grup yapılan açıklamanın ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünden ayrıldı.

FOTOĞRAFLI