MERSİN, () - MERSİN Üniversitesi (MEÜ) İletişim Fakültesi öğrencileri, Aralık ayında rektörlük işgali ardından açılan soruşturmaları ve önlem kararlarını protesto etmek için dersleri boykot etti.
Bu sabah bir araya gelen öğrenciler, İletişim Fakültesi giriş kapısına ve merkezi derslikler girişine 'Sansüre ve Soruşturmalara Karşı Boykottayız', 'Bu Fakültede Boykot Var' pankartlarını asarak derslere girmeme kararı aldı. Ders boykotuna başlayan İletişim Fakültesi öğrencilerine diğer öğrenciler de destek verirken, boykot süresince öğrenciler halay çekti. Grup adına açıklama yapan Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencisi Nesime Karateke, 121 öğrenciye okul yönetimi tarafından soruşturma açıldığını ve 27 öğrencinin de tedbir kararı ile eğitim hakkının engellendiğini söyledi. 121 öğrenci arasından 12'sinin İletişim Fakültesi'nde okuduğunu ifade eden Karateke, şöyle dedi:
"İletişim Fakültesi öğrencileri olarak hem öğrencilere açılan soruşturmaları hem de 3 arkadaşımızın şu anda aldıkları tedbir kararından kaynaklı bu durumu protesto etmek için ders boykotu yapmaya karar verdik."
Gazetecilik Bölümü öğrencisi Zeki Tarhan ise, Mersin Üniversitesi sınırları içinde ihmaller sonucu 2 öğrencinin hayatını kaybettiğini belirterek, şöyle dedi:
"Bu ihmallere karşı öğrenciler, direniş gösterdi rektörlük binası basıldı. Rektörlük işgalinde rektör yardımcısı öğrencilere soruşturma açılmayacağına dair söz verdi. Sözünü yerine getirmedi. 121 öğrenci hakkında soruşturma açıldı. Bunların çoğu okul sınırları içerisine giremiyor, girseler de derslere giremiyor, ders kayıtları silindi. Yaşanan bu olaylara karşılık duyarlı öğrenci arkadaşlarımız bunu boykota çevirdi." 
Soruşturmalara dikkat çekmek için başlatılan ders boykotu yarın da devam edecek.

AŞ(OA/İD) (FOTOĞRAFLI)