Yaşları 9 ile 17 arasında değişen 25’ı kız 30 çocuğun bu dairelerde yatılı olarak kaldıkları öğrenildi. Örgüt üyelerinin kitabevi olarak bilinen binayı aylık 4 bin liraya kiraladığı ortaya çıktı. Binada 25’i kız 30 çocuğa eğitim verildiği öğrenildi. 
Ulucanlar Caddesi’nde yer alan beş katlı binanın kitabevi olduğuna dair hiçbir ibarenin yer almadığı görüldü. Örgütün eğitim verdiği çocukların yaşlarının 9 ila 17 arasında değiştiği öğrenilirken, burada yatılı olarak kalan çocukların 25’ini kız çocukların oluşturması dikkat çekti. “Koruma altına alınan” çocukların bazıları ailelerine, bazıları ise aile fertlerinin gözaltında olması sebebiyle yakınlarına teslim edildi.
İlanla alınmışlar 
Çocukların birbirlerine kendi isimleri yerine dini isimlerle hitap ettiği binanın her bir katına şadırvan ve mescit yerleştirildiği belirlendi. Binada yatılı olarak kalan çocukların buraya sosyal medyadaki ilanla alındığı, eğitim sonunda da çocuklara karne verildiği belirtildi. 
Bu arada Ankara’da IŞİD üyelerinin kendilerini kamufle etmek için sakallarını kestirdikleri, seyyar satıcılık yaparak günlük yaşamlarını sürdürmeye devam ettirdikleri öne sürüldü. Bir ara tevhit bayraklarıyla dolaşılan Hacıbayram Mahallesi’nde örgütün sohbet toplantıları yaptığı belirtilen küçük binanın yıkıldığı dile getirildi. 
İddialara göre, geçtiğimiz aylarda bu semtteki terör örgütü üyeleri Çubuk’ta yer alan Saray caddesi taraflarına taşındı. Polis geçtiğimiz günlerde Çubuk ve Altındağ’ın aralarında bulunduğu altı ilçeye IŞİD operasyonu düzenlemiş 17 şüpheliyi de 
gözaltına almıştı.