Meteoroloji'den Ankara için gelen en son hava durumu tahminleri sonrası herkes Ankara'da okullar tatil mi sorusunun yanıtı geldi. Ankara Valiliği Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okulları yoğun kar yağışı nedeniyle bir güntatil etti.  


Başkent Ankara'da gece başlayan kar yağışı şuanda bile devam etmekte, özellikle kentin yüksek kesimlerindeki ilçelerde kar kalınlığı 15 cm geçti. Meteorolojinin tahminine göre kar yağışı bugün daha da etkili olacak ve kent merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreyi bulacak.

OKULLARIN TATİL EDİLDİĞİ İLÇELER
ankara-okullar-tatil-mi.jpgAnkara okullar tatil mi sorusunun yanıtını valilik verdi. Gecikmeli olarak gelen kar tatili açıklaması tüm il genelini kapsamıyor. Ankara Valiliği sadece 
Ayaş, Bala, Çamlıdere, Güdül, Haymana ve Polatlı’da okulların bir gün tatil edildiğini ilan etti. Ankara Vali Vekili Kemal Karadağ bu ilçelerde hamile ve engelli kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacaklarını söyledi.

ANKARA BUGÜNKÜ HAVA DURUMU
KAR YAĞIŞI DAHA DA ARTACAK

Meteorolojinin sitesinde Ankara hava durumu için özel bir uyarı yer aldı. Bu hava tahmininde şu ifadeler yer aldı;
ankara-kar-yağişi-okullar-tatil-mi.jpgAnkara'da dün gece saatlerinden itibaren yeniden başlayacn kar yağışının, bugün (Salı) öğle saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olacağı ve yerde 10-20 cm kar örtüsü bırakacağı tahmin ediliyor. 

KARDAN SONRA DONDURUCU SOĞUK
Kar yağışının ardından Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri Ankara'da hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı, en düşük hava sıcaklığının ise -15 °C ve altına düşeceği tahmin edilmektedir.

Ankara il genelinde görülecek kar yağışı ve aşırı soğuk havanın neden olabileceği başta ulaşımda aksamalar olmak üzere, buzlanma ve don olayına karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

 ankara-hava-durumu-5-gün.jpg