Ali LEYLAK- Ömer ŞULUL/SURUÇ (Şanlıurfa), () - EL KAİDE bağlantılı Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) güçlerinin tehditi altındaki Türkiye'nin sınırları dışındaki tek toprağı olan Süleyman Şah Türbesi'ne ulaşımın sağlandığı Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nin Mürşitpınar Köyü'nde güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Sınır hattında mevcut önlemlerin yanı sıra yapılan takviyelerin ardından getirilen zırhlı araçlar ile hava savunma sistemleri, Suriye'yi gören hakim tepelere konuşlandırıldı.
Türk toprağı olan ve koruması Şanlıurfa 20'nci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan giden askerler tarafından sağlanan Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehdidin ardından, bu türbeye en yakın noktada bulunan aynı zamanda 2'nci Hudut Tabur Komutanlığı'nın da bulunduğu Suruç'un Mürşitpınar Köyü yakınlarında güvenlik önlemleri artırıldı. Yeni siperlerin kazıldığı sınır hattında zırhlı araçlarla devriye sayısı artırılırken, Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı'ndan sevk edilerek sınırdaki hakim tepelere konuşlandırılan hava savunma sistemleri ile obüs, tankların namlularının Suriye'ye çevrili olarak görev yaptığı görüldü.
IŞİD KÜRTLER'İ DE TEHDİT EDİYOR
Süleyman Şah Türbesi ve Türkiye'ye yönelik tehdidiyle gündeme gelen IŞİD'in aynı zamanda Mürşitpınar Köyü'nün karşısındaki Halep'e bağlı PKK'nın bu ülkedeki kolu olan PYD kontrolündeki Kobani olarak bilinen Ayn-el Arap ilçesini de hedef seçtiği ileri sürüldü. Sınır ötesi kaynaklar, Türkiye sınırındaki Suriye'nin Ayn-el Arap ilçesini ablukaya aldığı ileri sürülen IŞİD güçlerinin, buraya saldırmasının an meselesi olduğunu ileri sürdü. IŞİD güçlerinin saldırarak ele geçirmeyi hedeflediği ve Ayn-el Arap olan ilçeyi Ayn-el İslam olarak değiştirerek hakimiyet kurmak istediğini bildirdi.

AL,ÖŞ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)