GAZİANTEP'in Nizip İlçesi'nde kaldığı evden 10 gün önce ülkesine gitmek için ayrılan Suriye uyruklu matematik öğretmeni 30 yaşındaki Husema İzzet Ağa'dan haber alınamıyor.
Ülkesindeki iç karışıklıklardan kaçarak Nizip İlçesi'ndeki Saha Mahallesi'ne yerleşen Suriyeli Husema İzzet Ağa, 10 gün önce ülkesine gitmek için evden ayrıldı. En son 15 Mayıs'ta Kilis'in karşısındaki Suriye'nin Halep kentine bağlı Sucu Köyü'nde meydana gelen bombalı aracın infilak ettirilmesinden önce ailesini arayan Husema'ya, ailesi o günden beri haber alamıyor.
Kardeşinin hayatından endişe duyduğunu söyleyen Halit İzzet Ağa, kardeşinin bulunması isteyerek, şunları söyledi:
"Kardeşim Suriye’de matematik öğretmenliği yapıyordu, bu nedenle belli aralıklara Suriye’ye gidip geliyordu. Son olarak 10 gün önce yine evden ayrıldı ve Halep’e gitti. Gittiği süre içerisinde kendisiyle en son 5 gün önce yani; sınıra yakın bir yerde meydana gelen patlama günü görüştük. Bize sınırda olduğunu ve eve geleceğini söyledi ancak görüşmemizden sonra sınıra yakın bir yerde büyük bir patlama oldu ve o saten sonra kardeşimden haber alamadım. Suriye’deki yakınlarım oradaki hastaneleri, ben de Kilis, Kahramanmaraş ve Gaziantep’te bulunan hastaneleri kontrol ettim ancak kardeşime ait bir ize ulaşamadım. Bunun için ben yetkililerden yardım istiyorum."

Mİ(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)