SURİYE'den kaçarak Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki bir yakının yanına yerleşen 46 yaşındaki Nede Sattuf, Suriye'de yeraltı hücrelerinde rejimin askerleri tarafından kendisine işkence edildiğini ve askerlerin Suriyeli kızlara tecavüz ettiğine şahit olduğunu iddia etti.
Eşini 5 yıl önce kaybeden Nede Sattuf, cezaevinde yaklaşık 5 ay kaldığını, bir miktar para verdiği cezaevi görevlilerinin yardımıyla kaçtığını ve daha sonra Türkiye'ye sığındığını söyledi. Yaklaşık 1 yıldır ayrı kaldığı kızı Ruaf Sattuf'a da 15 gün önce kavuşan anne Nede Sattuf, "Suriye'de 'Ya rejimden yana olacaksınız ya da öleceksiniz' diye bir politika izleniyor. Başımıza çuval geçirip bilinmeyen yerlere götürdüler. Suçumuzun ne olduğunu sorduğumuzda 'teröriste yardım ediyorsunuz' dediler. Bizleri konuşturmadılar, silah dipçikleri ile rast gele kafamıza vurdular, işkenceler yapıldı. Yeraltı hücrelerine götürdüler. Önce fiziksel işkenceye maruz kaldık. Kırbaçladırlar, falakaya yatırdılar, parmaklarımıza elektrik verdiler. Bazı askerlerin güzel kızları aramızdan ayırıp tecavüz ettiklerine şahit olduk. İşkence gördüğüm yerde yüzlerce, binlerce sivil vardı. Hepsi işkence görüyordu. Buradan dünyaya sesleniyorum. İnsan hakları bu vahşete 'dur' desin" diye konuştu.
Türkiye'de olmaktan memnun olduğunu sözlerine ekleyen Sattuf, burada rahat olduklarını belirtirken, savaş bitince Suriye'ye döneceğini söyledi. FD(BK/AAA)(FOTOĞRAFLI)