HATAY'ın Altınözü İlçesi'nde Suriye sınırında 'Hayalet silah' diye bilinen Glock marka bir tabanca ile yakalanan Rus uyruklu 22 yaşındaki A.T. ile 28 yaşındaki R.Ş., haklarında yapılan araştırma sonrasında dün sınır dışı edildi.
20 Ocak'ta Altınözü İlçesi'ne bağlı Hacıpaşa Beldesi'nde birinci derece askeri yasak bölgede Suriye tarafından Türkiye'ye yürüyerek geçmeye çalışırken yakalanan A.T. ile R.Ş., 22 Ocak'ta Altınözü Adliyesi'ne sevk edilmiş, 8 saat süren ifade sonrasında haklarında yeterli bilgi olmadığı için ifadeyi alan cumhuriyet savcısı şüphelilerin gözaltı sürelerini uzatılırken Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı'na da haklarında detaylı bilgi toplanması yönünde talimat vermişti.
Bu süre zarfı içerisinde Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'nde tutulan Rus uyruklu A.T. ve R.Ş. hakkında jandarma tarafından yapılan araştırma tamamlanarak savcıya teslim edildi. Jandarma tarafından toplanan bilgilerde şüpheliler hakkında herhangi bir suç unsuru bulunmazken, kendisine gelen bilgileri inceleyen cumhuriyet savcısının talimatı üzerine A.T. ile R.Ş. dün sınır dışı edildi.
HAFIZA KARTLARI İADE EDİLDİ
Yakalandıklarında üzerlerinde bulunan ve jandarma tarafından yapılan incelemede Suriye'deki iç savaşa ait fotoğrafların yer aldığı mikro hafıza kartları ve taşınabilir bellek ile cep telefonlarının da iade edildiği A.T. ve R.Ş.'nin hangi ülkeye gönderildiği ise açıklanmadı.