IRAK'ın Ramadi kentinde Irak ordusu, aşiretler ve El Kaide militanları arasındaki çatışmaların ortasında mahsur kalan 75 Türk, Bağdat Büyükelçiliği'nin girişimleriyle güvenli bölgeye nakledildi.
Ramadi'de yaklaşık 20 gün önce çatışmalar başladı. Aralarında Adanalı 27 yaşındaki Erhan Deveci'nin de bulunduğu mühendis, teknik eleman, usta başı ve işçiden oluşan 75 Türk, karakolların basıldığı ve binaların bombalanıp havaya uçurulduğu bölgenin ortasındaki bir inşaatta mahsur kalınca, durumdan haberdar olan aileleri, Türk yetkililerden yardım istedi.
Irak'taki inşaat şantiyesinde diğer çalışanlarla birlikte mahsur kalan inşaat mühendisi Erhan Deveci'nin babası Rahmi Deveci, oğlu ve arkadaşlarının güvenli bir bölgeye nakledildiklerini söyledi. Oğluyla telefonla görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Rahmi Deveci, "Sağlık durumları iyi. Bir sıkıntıları yok şu an. 'Yollar güvenli olduğu zaman Türkiye'ye geleceğiz' diyor. Beni Irak'taki Türk Konsolosluğu'ndan aradılar ve 'Bizim kontrolümüzde, bir sıkıntı yok, merak etmeyin. Yollar güvenli olunca Türkiye'ye gönderilecekler' dediler. Orada 75 Türk mahsur kalmış. Hepsini güvenli bölgeye götürmüşler. Haberi alınca çok sevindik" dedi.
FACEBOOK'TAN AÇIKLAMA YAPTILAR
Irak'ta mahsur kalan Erhan Deveci, güvenli bölgeye nakledildikten sonra sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden açıklama yaptı. Durumu hakkında, 'Harika hissediyor' diye yazan Erhan Deveci, "75 kişi tamamıyla Ramadi de daha emniyetli bir Türk şantiyesine tahliye olduk. Hiç endişeniz olmasın güvendeyiz. Buradan en kısa zamanda Bağdat'a gideceğiz. Ayrıca lütfen kimse durumumuz hakkında paylaşım yapmasın rica ediyorum. Desteğiniz için çok teşekkürler. Herkese selamlar" açıklamasında bulundu. Erhan Deveci'nin çalıştığı Türk inşaat şirketi de Facebook üzerinden, "Şirketimizin Ramadi Şantiyesinde mahsur kalan mühendis, formen, usta başı ve işçilerimizden oluşan 75 kişilik grubumuz kendi imkanlarımız dahilinde ve Bağdat Büyükelçiliğimizin desteği ile güvenli bölgedeki başka bir şantiyeye ulaştırılmıştır" diye açıklama yaptı.