Rus Savunma Bakanlığı'nın son dakika açıklamasına göre, Deyrizor'un gelecek hafta IŞİD'den tamamen temizleneceği söylendi. Açıklamada ayrıca, terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'ye bağlı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) savaşçılarının IŞİD ile iş birliği içinde olduğu belirtildi.

Rusya'dan son dakika haberleri geliyor... Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye Arap Ordusunun seçkin Kaplan Kuvvetleri Fırat Nehrinin batı kıyısını sağlamlaştırmaya devam ederken, "Deyrizor şehri, IŞİD'den gelecek hafta tamamen kurtulacak" dedi.

ABD destekli SDG'lilerin IŞİD'in saflarına hiçbir çatışma yaşamadan girdiklerine dikkat çeken Rus general, Rus İHA'larının ve keşif araçlarının bir haftadır IŞİD'in üçüncü bir tarafla, DSG ile hiçbir çarpışma yaşamadığını tespit ettiğini belirtti 

"Suriye ordusunun başarılarının perde arkasında ABD öncülüğündeki koalisyon ve SDG güçleri Rakka'yı kurtarma operasyonlarını durdurdu" diyen Konaşenkov Fırat'ın batısındaki SDG ve ABD kontrolündeki bölgelerden Suriye ordusuna iki kez ateş açıldığını da sözlerine ekledi. 

Deyrizor'un yüzde 85'inden fazla bir bölümü Suriye ordusunun kontrolünde...