Rus Helikopteri Suriye'de Düşürüldü: 5 Rus Askeri Öldü
Suriye'nin kuzeyindeki İdlib kenti yakınlarında Rus nakliye helikopterinin Suriyeli muhalifler tarafında düşürülmesi sonucu helikopterde bulunan 5 Rus askeri hayatını kaybetti.

HELİKOPTER DÜŞÜRÜLDÜ, 5 RUS ASKERİ ÖLDÜ
Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada Mi-8 tipi nakliye helikopterinin kuşatma altındaki Halep kentine yardım malzemesi götürdükten sonra Suriye'nin Hımeym kentindeki Rus hava üssüne döndüğü sırada vurulduğu bildirildi. Bakanlık helikopterde bulunan 3 mürettebat ile 2 subayın hayatını kaybettiğini açıkladı.


KİMSE ÜSTLENMEDİ
Suriye'de Esad rejimine karşı mücadele eden muhalif gruplardan henüz olayın üstlenilmesine ilişkin bir açıklama gelmedi.
Reuters haber ajansı, ismini geçen hafta Şam Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi üyelerinin enkaz çevresinde kutlama yaparken çekilmiş fotoğraflarını dünyaya geçti.

İngiliz Daily Mail gazetesi ise, ölen pilotların cesetlerinin yerlerde süründüğü fotoğrafları sayfalarına taşıdı. Ayrıca kimliklerin yer aldığı fotoğraflar da yine Daily Mail'in internet sitesinde yer aldı.
Muhalif kaynakları, Rus helikopterin İdlib'in Sarakib bölgesinde hava saldırıları düzenlediği sırada düştüğünü aktardı.

RUSYA 15 ASKERİNİ KAYBETMİŞTİ
Eylül 2015'ten bu yana Suriye'de askeri operasyon yürüten Rusya ana kadar bu ülkede 15 askerini kaybettiğini kabul etmişti. Temmuz ayının başında Humus'un kırsalında bir Rus helikopteri IŞİD tarafından da düşürülmüştü.