Org. Hulusi Akar: El Bab'ın kontrolüyle harekatın başında planlanan hedeflere ulaşıldı. Yerel halık eve dönüşü için destek verilecek.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar,  Fırat Kalkanı Harekatı'nın yönetildiği Kilis'teki harekat merkezini ziyaretinde, "Bab'ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harekatın başında planlanan hedeflere ulaşılmıştır. Müteakip süreçte hayatın normalleştirilmesi ve yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her türlü destek sağlanacaktır." dedi. 
 
Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre,  Akar  beraberindeki Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz  Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı  Orgeneral Abidin Ünal ile Gaziantep ve Kilis bölgesinde denetleme ve incelemelerde bulundu.
  
Bu kapsamda, Orgeneral Akar, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Bab  bölgesinin kontrol altına alınması nedeniyle, bölgede bulunan Harekat Merkezi'ne  giderek, buradaki tüm personele operasyonlar süresince göstermiş oldukları üstün  cesaret, kahramanlık, gayret ve özveriden ötürü takdirlerini ifade etti.
 
Orgeneral Akar, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının  ardından. harekata iştirak eden birlik komutanlarına hitap etti.
 
Akar, burada yaptığı konuşmada, peygamber ocağı kahraman Türk  ordusunun, milletin her ihtiyacı olduğunda göreve hazır bulunduğunu belirtti.
 
Türk askerinin binlerce yıllık tarihin şanlı timsali albayrağın mavi  göklerde özgürce dalgalanması için göğsünü siper ettiğini ifade eden Akar,  "Ölürsek şehit kalırsak gazi" anlayışıyla yola çıkan askerlerin hiçbir  fedakarlıktan kaçınmadan, canını dahi esirgemeden bayraklaşan vatan topraklarının  güvenliği için yurt içi ve sınır ötesinde kahramanca mücadele ettiğini kaydetti.
 
Harekatın büyük bir özveri ve kahramanlıkla yürütüldüğünü vurgulayan  Akar, Fırat Kalkanı Harekatı'nın meşru müdafaa hakkı kapsamında, terör  örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf etmek, halkın ve sınırların güvenliğini  sağlamak, terörün bölgede yerleşik hale gelmesini engellemek, bölgede huzur ve  istikrarı tesis etmek için başlatıldığını anımsattı.
 
Akar, harekatın ilk aşamasında Cerablus, Er Rai, Dabık ve Suran  bölgelerinin terör örgütlerinden temizlenerek kontrol altına alındığını ve  yurtlarını terk etmek zorunda kalan Suriyelilerin kendi topraklarına dönmelerine  imkan sağlandığını hatırlattı.
 
Buna müteakiben, DEAŞ terör örgütünün ağırlık merkezini oluşturan  Bab'a yönelik harekat başlatıldığına işaret eden Akar, mücadelenin konvansiyonel  bir harekattan farklı olarak asimetrik bir mücadele olması, meskün mahallerde  icra edilmesi, bombalı araçlar, intihar bombacıları, keskin nişancılar, EYP'ler  gibi özel zorluklar içermesi gibi nedenlerle ihtiyatlı şekilde sürdürüldüğünü belirtti.
 
Kural tanımayan bir terör örgütüyle mücadele ederken dahi masum  insanlara, tarihi ve kültürel varlıklara zarar verilmemesi için azami özen  gösterildiğine dikkati çeken Akar, şunları kaydetti:
 
"El-Bab'ın kontrol altına alınmasıyla birlikte harekatın başında  planlanan hedeflere ulaşılmıştır.   Müteakip süreçte hayatın hızla  normalleştirilmesi ve yerel halkın güven içerisinde evlerine dönüşleri için her  türlü destek sağlanacaktır. Bu harekatın başarıyla yürütülmesinde en büyük pay,  gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden aziz şehitlerimize, kahraman  gazilerimize; kara, deniz ve hava kuvvetlerine mensup siz değerli silah  arkadaşlarıma aittir. Sizlerin 'en büyük takdir güvenilmek, en büyük başarı bu  güvene layık olmaktır.' düsturunu daima canlı tutan yiğitlikleriniz, asil  milletimizin güvenini hiçbir zaman boşa çıkarmamıştır. Ayrıca, bu harekatın  başarılı bir şekilde sonuçlanmasında ÖSO'nun kahramanlık ve katkıları büyüktür.   Bu vesileyle başta ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah  arkadaşları olmak üzere, harekatta hayatını kaybeden aziz şehitlerimize,  vatanlarının kurtarılmasında DEAŞ terör örgütü başta olmak üzere, terör  örgütlerine karşı kahramanca mücadele ederken şehit olan ÖSO mensuplarına  Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile  yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza  acil şifalar dileriz."