İdlib'teki kimyasal katliamın ardından bölgeden ilk görüntüler geldi. 70 kişinin öldüğü saldırı sonrası bölgede bazı sokak girişlerine 'tehlikeli' ibaresinin olduğu levhalar konduğu görülüyor.

İdlib'teki Kimyasal Katliam Sonrası Dehşete Düşüren Görüntüler!
Bölge bir süredir var olan savaşın izlerinin yanı sıra son yaşanan korkunç olayla birlikte terk edilmiş bir kenti andırıyor.
in idlib kentine bağlı Han Şeyhun'da kimyasal katliam sonrası bölge inceleniyor. Yapılan ilk araştırmalarda Saldırının düzenlendiği mahalledeki yapıların, hububat silosu olduğu görüldü. Sokaklar ise adeta terk edilmiş bir bölge gibi… Savaş izlerini taşıyan yıkık dökük binaların yanı sıra yollarda ölü hayvanlar yatıyor. Kimyasal saldırının kuşları bile telef ettiği görülüyor. Bazı sokaklarda ise 'tehlikeli' ibaresinin olduğu levhalar var.
DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ HEYETİ GELDİ
Dünya Sağlık Örgütü kimyasal saldırılarda Türkiye'ye getirilen yaralılar arasından hayatını kaybeden 3 kişinin otopsisini incelemek üzere dün gece saatlerinde Türkiye'ye geldi. 3 kişilik heyet Adana'da otopsi işlemlerine katıldı.
3 saat süren otopsiye gözlemci olarak katılan ve yanlarında 2 valiz özel ekipmanlarla gelen 3 kişilik heyet, cesetlerden doku örneği aldı.
"2013'TEN BU YANA EN DEHŞET VERİCİ MANZARA"
İdlib'de yaşananların 2013 yılında Suriye'nin Guta şehrindeki vakadan sonra en dehşet verici kimyasal saldırı olduğunu belirtiliyor.
Dünya Sağlık Örgütü Acil Sağlık Programı Yürütücü Direktörü Dr. Peter Salama, "İdlib'den gelen fotoğraf ve raporlar beni şaşkına döndürdü, hem üzgün hem de sinirliyim. Bu tür kimyasal silahların uluslararası hukuk tarafından yasaklanmıştır, çünkü kabul edilemez bir barbarlığı simgeliyorlar." dedi.
YARALILAR TÜRKİYE'YE NAKLEDİLDİ
Suriye'de kimyasal silahlar kullanıldığına dair ilk bulgular 2012 yılında gün yüzüne çıkarak gün geçtikçe daha sık görülen klor gazı saldırıları ile arttı.
Bölgedeki hastanelerin, sürekli olarak yaşanan çatışmalar yüzünden, kapasitelerinin limitli olması ve İdlib'de bulunan Al Rahma Hastanesi'nin de saldırılarda zarar görmesiyle, yaralılar Türkiye'nin güney doğusunda yer alan şehirlere nakledildi.
Bölgeden diğer fotoğraflar: