ABD'nin Virginia eyaletinde yaşayan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) firarisi Emre Uslu, evinin bulunduğu sokakta görüntülendi. 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili sorulara cevap vermeyen ve görüntü alınmasına tepki gösteren Uslu, AA ekibini "Polis çağırmakla" tehdit ettikten sonra hızla uzaklaştı.

Yorum Yaz0

FETÖ firarisi Emre Uslu görüntülendi!

Türkiye'de hakkında yakalama kararı olan FETÖ firarisi Uslu, AA ekibi  tarafından Virginia eyaletinde evinin bulunduğu sokakta görüntülendi.

AA muhabirinin 15 Temmuz ve FETÖ ile bağlantısı hakkındaki sorularına  sinirlenen Uslu, cep telefonuyla fotoğraflarını çektiği AA ekibini "polis  çağırmakla" tehdit etti.

AA muhabirinin, "Türkiye'de FETÖ mensubu birçok kişinin adalet önünde  hesap verdiğini, hakkında yakalama kararı olmasına rağmen kendisinin ise ABD'de  serbestçe gezdiğini" hatırlatmasına ve sorduğu sorulara sinirlenen Uslu, sorulara  cevap vermediği gibi tedirgin bir şekilde cep telefonuyla AA ekibinin  fotoğraflarını çekti.

Daha sonra aracına binerek hızla uzaklaşan Uslu, kısa bir süre sonra  arkasında başka bir araçla yeniden sokağa geldi. AA muhabirinin "15 Temmuz darbe  girişimini yapanlara neden sözcülük yapıyorsunuz?" şeklindeki sorusuna, "Beni  taciz etmek için mi geldiniz?" diyerek cevap veren Uslu, daha sonra hızla  uzaklaştı.

  

FETÖ firarisi Uslu, çektiği fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak  hem muhabire hem de AA'ya "hakaretlerde" bulundu.

FETÖ bağlantılı üniversitede ders veriyor

Hakkında kırmızı bültenle yakalama kararı olan firari Uslu, FETÖ  bağlantılı olduğu iddia edilen Virginia International University'de ders vermeye  devam ediyor. FETÖ'nün önemli finansörlerinden olduğu ifade edilen ve örgütün  eski Bursa il imamı olan İsa Saraç'ın başkanı olduğu üniversitenin, ABD'de  yaşayan birçok FETÖ mensubu için buluşma mekanı olarak kullanıldığı iddia  ediliyor.

Haftanın belirli günlerinde üniversitede dersler veren Uslu, Virginia  eyaletinin Fairfax kentinde 2015'te 370 bin dolara satın aldığı belirtilen lüks  bir evde yaşıyor.

AA ekibinin bilgi almak amacıyla üniversiteye gelişinden de rahatsız  olan FETÖ firarisi Uslu, güvenlikçileri çağırarak ekibin dışarı çıkarılmasını  istedi.

Ağırlaştırılmış müebbet istemli dava 19 Haziran'da

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini önceden bildikleri ve bu konuda  çağrışım yapan mesajlar verdikleri iddia edilen Ekrem Dumanlı, Emre Uslu, Tuncay  Opçin, Ahmet Altan, Nazlı Ilıcak, Mehmet Altan ve Osman Özsoy'un da aralarında  bulunduğu 17 sanığın yargılanmasına, 19 Haziran'da başlanacak.

Bu çerçevede hazırlanan iddianamede, firari durumdaki kapatılan Zaman  gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, eski polis olan gazeteci  Emre Uslu ve yazar Tuncay Opçin'in de aralarında olduğu sanıklar için "TBMM'yi  ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye  Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye  teşebbüs etme" ve "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" suçlarından  üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca "silahlı terör örgütü yöneticisi olmak"  suçundan da 15 yıldan 22,5'ar yıla kadar hapis cezası isteniyor. Uslu hakkında  ayrıca "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme" suçundan da 3 yıla kadar hapis  cezası talep ediliyor.

Uslu'nun adı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili İrfan Fidan  tarafından hazırlanan 10 bin 529 sayfalık "Selam Tevhid" soruşturması  iddianamesinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile birlikte firari sanıklar arasında  geçiyor.

Ayrıca Uslu hakkında farklı davalardan çok sayıda yakalama kararı  bulunuyor.