AKDENİZ İÇİN FIRTINA UYARISI


Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yarın Akdeniz’de öğle saatlerinden itibaren rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 kilometre/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Cuma gününün ilk saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen fırtına nedeniyle, ulaşımda olabilecek aksamalar karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği belirtildi.
 

ZONGULDAK İÇİN YAĞIŞ UYARISI


Zonguldak Meteoroloji Bölge Müdürlüğü kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Zonguldak’ta beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yarın (08.03.2018 Perşembe) öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli (30-50kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


KARABÜK VALİLİĞİ UYARDI
 

Karabük Valiliği yarından itibaren kent genelinde kuvvetli yağış olacağından vatandaşların tedbirli olmalarını istedi. Valilikten yapılan açıklamada, Karabük’te beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 08.03.2018 Perşembe öğle saatlerinden itibaren yer yer kuvvetli olacağı belirtilerek, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kent genelinde metrekareye 30 ila 50 kg arasında yağış düşeceğinin tahmin edildiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, yarın öğle saatlerinden başlayacak olup 9 Mart gece saat 04.00’a kadar devam edecek yağışlar sonrası ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli ve dikkatli olunması istendi.