Bolu'ya tayini çıkmasına rağmen İstanbul Bahçelievler'deki lojmanından çıkmayan Savcı Zekeriya Öz, dün nihayet eşyalarını taşıyarak evi boşalttı.
 
Yeni Şafak gazetesinin iddiasına göre 17 ve 25 Aralık soruşturmalarının mimarları arasında gösterilen eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Öz, kendisine tahsis edilen lojmandan ayrıldı. Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu kararnamesi ile Bolu'ya düz savcı olarak atanan, ancak 7 aydır lojmanını boşaltmayan Öz'ün taşınması, 'ekim ayındaki HSYK seçimleri için bir umudunun kalmadığı' yorumlarına neden oldu.
 
HSYK'DAN UMUDUNU KESTİ
 
Zekeriya Öz, 7 Ocak 2014 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekilliği görevine atanmıştı. 32 gün görevde kalan Öz, buradan da HSYK 1. Dairesi'nin 340 sayılı Adli Yargı Mazeret ve Mesleğe Kabul Kararnamesi ile 'hizmet gereği' Bolu'ya atanmasına rağmen, İstanbul'daki lojmanını boşaltmamakta ısrar etmişti. Öz, buna gerekçe olarak ise 'yakın bir zamanda tekrar dönme ihtimali'ni göstermişti. Öz, daha önce de Bakırköy Adliyesi'ndeki odasını 'Geri döneceğim' diyerek boşaltmak istememişti. 12 Ekim'de yapılacak HSYK seçimlerinde, AK Parti cephesinde yer alan ve cemaati hedef alan mesajlarıyla dikkat çeken Yargıda Birlik Platformu'nun 10'da 10 yapacağı ihtimalini çevresiyle paylaştığı öğrenilen Öz'ün, HSYK'dan umudu kesince İstanbul'u temelli terk etme kararı aldığı belirtildi.
 
YÖNETİCİ OLDU PARA ÖDEMEDİ
 
Zekeriya Öz, Bolu'da görevlendirilmeden önce İstanbul Bahçelievler'de ailesiyle birlikte yaşadığı lojmanda yöneticiydi. Öz'ün yıllarca kaldığı lojmanda yönetici hariç herkesin ayda 200 lira kira ödediği öğrenildi. Öz, sonunda ayrılmak zorunda kaldığı lojmanda yıllarca yöneticilik yaptığı için devlete kira da ödememişti. Öz'ün lojman süresinin uzatılması talebi Bakırköy Adalet Sarayı Komisyon Başkanlığı tarafından geçtiğimiz aylarda reddedilmişti. 2004 yılında Sağlık Bakanlığı'ndan devralındıktan sonra tamamen boşaltılan ve Eskişehir'den gelen mahkumların da katıldığı tadilat çalışması ile depreme karşı güçlendirilen lojmanda 10'ar dairelik 4 blok bulunuyor.