15 Temmuz'un simge isimlerinden bir olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı görevinden alınarak Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atandı. Bu gelişme üzerine Aksakkalı'nın istifa ettiği iddia edildi.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın görevden alınıp 2. Kolordu Komutanlığı'na getirildiğine dair atama Resmi Gazete'de yayımlandı. Askeri kulislerde sürpriz olarak değerlendirilen bu atama sonrası Aksakallı'nın istifa kararı aldığı ancak ikna edildiği öğrenildi. Bu iddiayı ise Sözcü'den Saygı Öztürk gündeme getirdi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetleri basmaya gelen Semih Terzi'yi vurma emrini Ömer Halisdemir'e veren Aksakallı Fırat Kalkanı Harekatı'nda da ön plana çıkan isimdi. Özel Kuvvetler'den alınan Aksakallı Gelibolu 2. Kolordu Komutanı olurken, ondan boşalan Özel Kuvvetler Komutanlığı'na Tuğgeneral Ahmet Ercan Çorbacı getirildi.

ZOR İKNA EDİLDİ

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, Aksakallı’nın Gelibolu 2. Kolordu Komutanlığına atanması üzerine Kara Kuvvetleri’ndeki görev süresi dolmadan istifaya niyetlendiği ancak daha sonra ikna edildiğinin öğrenildi. Askeri kaynaklar, Zekai Aksakallı’nın ikna edilmekte zorlanıldığını; istifa düşüncesinden vazgeçirmek için yoğun çaba gösterildiğini söylemekle yetindiler.

"10 KOMUTANIN DAHA İSTİFA EDECEĞİ" İDDİASI

Atamaların Resmi Gazete’de yayınlanmasından sonra görev yerleri değiştirilen bazı komutanların, kendilerinden alt rütbede bulunan komutanların emrine verilmesi nedeniyle istifaya hazırlandıkları iddia edildi. Yaklaşık 10 civarında komutanın istifa edeceği öne sürüldü. Askeri kaynaklar, kesin bir rakam vermemekle birlikte 3-4 istifa olabileceğini belirttiler.