Türkiye, İran asıllı Türk işadamı Reza Zerrab ve Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklu yargılandıkları davaya kilitlenmiş durumda. Zarrab'ın, itirafçı olduğu yönündeki iddiaların ardından duruşmalara katılmaması da bu durumu destekler nitelikteydi. Kilit tarih olarak 27 Kasım gösterilirken, davada flaş bir gelişme yaşandı. Esastan görüşmelerin yapılacağı 27 Kasım'daki duruşma jüri seçimi yapılamadığı gerekçesiyle 4 Aralık'a ertelendi. 27 Kasım'da ise davanın jürileri seçilecek.
HAKAN  ATİLLA'NIN AVUKATI AÇIKLADI: HASSAS TANIK VAR
Zarrab'ın itirafçı oması durumunda Amerika'nın Türkiye'ye yönelik büyük yaptırımlar uygulayabileceği konuşulurken, dünkü ara oturumda yeni bir gelişme yaşandı. Hürriyet'ten Cansu Çamlıbel'in haberine göre, davada 'hassas bir hükümet tanığının' varlığı gündeme bomba gibi düştü.
O İSMİN KİM OLDUĞUNU ATİLLA'YA BİLE SÖYLEMEMİŞ

Eski bakan Zafer Çağlayan’ın da sanıklar arasına eklendiği 6 Eylül 2017 tarihli dördüncü ve son iddianamenin hazırlanmasından bu yana Reza Zarrab'la irtibatın kesildiğinin belirtildiği haberde, Zarrab'ın o tarihten bu yana davaya esas olarak katılmadığına ve hiç bir itirazda bulunmadığına dikkat çekildi. Son ara oturumda yaşanan gelişme ise şüpheleri daha artırdı. Hakan Atilla’nın avukatlarından Cathy Fleming, hassas bir hükümet tanığının kimliğinin kendileriyle paylaşıldığını ancak mahkemenin gizlilik kararı nedeniyle bu ismi müvekkiliyle dahi paylaşamadığını söyledi.
Şimdi o hassas tanığın Reza Zerrab ve Hakan Atilla'nın yargılandıklandıkları davayı nasıl etkileyeceği merak konusu.