FETÖ lideri Fethullah Gülen, son yayınladığı sohbet videosunda müritlerine Türkiye'yi terk edin, ülkeden kaçın mesajı verdi. Fethullah Gülen'e, Amerika'da bulunan Zaman gazetesi yazarı Yusuf Keleş adeta destek çıkarak, ABD'yi fırsatlar ülkesi olarak anlattı ve 'Son iki yıldır, kamu kurumlarının baskısı altında bunalan, Anadolu'nun mazlum, fedakar, çalışan ve üreten insanlarının ABD'ye gitmesinin yerinde olacağını' söyledi. Keleş, Türkiye'deki yatırımcıları ABD'ye kaydırmak isteyerek ABD için tah açıcı sözler sarf etti ve Türkiye'yi yaşanılmaz bir ülke olarak tanımladı.

Türkiye'deki yatırımcıların baskı altında olduğunu ve iş yapamaz hale geldiğini söyleyen Keleş, AK Parti hükümetinin yerli ve yabancı yatırımcıyı teşvik ve davet edici, yurt dışındaki Türk beyin gücünü Türkiye'ye getirme girişimlerini görmezden geldi. Türkiye'deki sermayenin ABD'ye kayması için Türk işadamlarına çağrıda bulundu.Keleş, Zaman'daki köşe yazısında "Son iki yıldır, kamu kurumlarının baskısı altında bunalan, Anadolu'nun mazlum, fedakar, çalışan ve üreten insanlarının ABD'deki ortamı anlatmanın faydalı olacağı kanaatindeyim. İşleyen demokrasi, hukukun üstünlüğü, düşünceye ve insana saygı gibi ülkeler, bu ülkenin gelişmesinin hem sebebi hem de zemini" sözlerini sarf etti.İşte köşe yazısındaki bazı bölümler;

"Müslüman'ın Müslüman'a yaptığı bu zulüm artarak devam ediyor. İşleyen bir demokrasi burada. Tek adamlığı, tek partililiği, diktatörlüğü engelleyen ve hatta imkânsızlaştıran net kuvvetler ayrılığı ilkesi ve pratiği yine burada. Özgür basın burada. Düşünceye, ondan da önce onun öznesi insana saygı burada. Hukuk devleti ilkesi, kazanılmış haklara saygı, tam bağımsız yargı ve dolayısıyla hukukî güvenlik burada. Ve inanın bana, bu ülke o kadar büyük etnik ve inanç farklılıklarına sahip ki, eğer bu ilkelere kendileri uymasa bu ülkeyi idare edemezler. Mecbur oldukları bu ilkeler bu ülkenin gelişmesinin hem sebebi hem de zemini. Amerikalılar verilere bayılıyorlar. Her konuyla ilgili ücretli veya ücretsiz data var. Bu veri bolluğu ve çeşitliliği, yanlış yapmayı ve aldatılmayı da önlüyor. Örneğin almayı düşündüğünüz bir benzin istasyonunun önünden geçen günlük araba sayısını, o bölgede oturan insan ve hane sayısını, oturanların gelir düzeylerini, etnik kökenlerini öğrenmeniz 5 dakikanızı almıyor."