Suriyelilere mini bir konser veren Yusuf İslam'a Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu eşlik etti.

Gaziantep'e gelen dünyaca ünlü sanatçı Yusuf İslam ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kızı Sefure Davutoğlu, savaş mağduru binlerce Suriyeli'ye kucak açarak sosyal ve kültürel yaşama entegre olmalarına yardımcı olmak için Şahinbey Belediyesi tarafından kurulan Güneykent Sosyal Tesisi'ni ziyaret etti. Dünyaca ünlü şarkıcı, hayranlıkla gezdiği Güneykent Gençlik Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli gençlerle beraber Peace Train, Barış Treni isimli parçasını da söyledi. Suriyeli gençler, Yusuf İslam’ı karşılarında görünce büyük bir şaşkınlık yaşadılar.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun ev sahipliğini yaptığı gezide sanatçı Yusuf İslam ve Sefure Davutoğlu, Suriyeli yetim çocuklarla da yakından ilgilendi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen ünlü sanatçı Yusuf İslam ve Sefure Davutoğlu, sunmuş olduğu hizmetlerden ötürü Başkan Tahmazoğlu'na teşekkür ettiler.
Suriye'de yaşanan savaşta yetim kalan çocukların sosyal yaşama kazandırılması ve yaşadıkları savaş travmasını atlatmaları için kurulan merkezde Türkçe okuma-yazma, İngilizce ve Kur'an-ı Kerim eğitimi veriliyor. TÖMER ile beraber yapılan kurslarda binlerce Suriyeli Türkçe öğreniyor. Kurslarda ihtiyaç duyulan kitaplar ve kırtasiye malzemeleri Şahinbey Belediyesi tarafından karşılanırken, bunun yanında Kur'an-ı Kerim ve dini eserler de dağıtılıyor. Sosyal tesislerde uzman eğitmenlerce birçok alanda eğitim alma imkanının yanında her türlü spor salonları, sanat merkezleri, meslek edindirme kursları da bulunuyor.