Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında bu sabah çıkan çatışmada, Özel Harekatta görevli komiser yardımcısı şehit oldu. Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda bir asker şehit düştü.

üksekova'da PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 13 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan 'Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Müşterek Operasyonu' devam ederken, bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri ile PKK'lı teröristler arasında çatışma çıktı.

Çıkan çatışmada Özel Harekatta görevli olduğu belirtilen komiser yardımcısı başından ağır yaralandı. Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı komiser yardımcısı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit oldu.

Komiser yardımcısının Van'da görev yaptığı, geçici görevle Yüksekova'ya gittiği belirtildi.

ŞEHİT İÇİN VAN'DA TÖREN DÜZENLENECEK

Yüksekova'da şehit olan komiser yardımcısının Kayseri nüfusuna kayıtlı Mustafa Sezgin olduğu belirtildi.

40 yaşındaki Sezgin'in bir süre önce geçici görevle Yüksekova'ya gittiği belirtilirken, eşi Bedia Sezgin'in de Van'ın merkez Edremit İlçesi'nde komiser olarak görev yaptığı belirtildi.

Şehit Komiser Yardımcısı Mustafa Sezgin için bugün Van Asayiş Kolordu Komutanlığı'na bağlı filoda tören yapılacağı ve cenazesinin memleketine uğurlanacağı belirtildi.

ŞIRNAK'TA YARALANAN ASKER ŞEHİT OLDU

Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen operasyonda bir asker şehit düştü.

Şırnak'ın merkezinde PKK'lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu" sürüyor.

Operasyonda, Dicle Mahallesi'nde teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan bir asker, kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde şehit oldu.