Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde devam eden operasyonda, teröristlerce gitarçantası içine tuzaklanmış el yapımı patlayıcı düzeneği güvenlik güçleri tarafından imha edildi.

Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" devam ediyor.

PATLAYICILAR İMHA EDİLİYOR

İlçede, halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden el yapımı patlayıcıların imha edilmesi, çukurların kapatılması ve barikatların kaldırılmasına yönelik operasyonu yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında zaman zaman sıcak temas da sağlanıyor.

GİTAR ÇANTASINA PATLAYICI YERLEŞTİRDİLER

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca yürütülen operasyonda Dize Mahallesi'nde etkisiz hale getirilen teröristlerin bulunduğu binada arama yapıldı.

Aramada, terör örgütü mensupları tarafından gitar çantası içerisine pil bloğu ile desteklenen ve kapak açıldığı anda pimi çekilecek şekilde tuzaklanan el bombası bulundu. Güvenlik güçleri kablo irtibatını kestikleri düzeneği kontrollü şekilde imha etti.

Aynı yerde ayrıca kalaşnikof piyade tüfeği, bu silaha ait çok sayıda şarjör, mermi, tıbbi ve yaşam malzemeleri, terör örgütü kıyafetleri, dokümanlar ve gaz maskeleri ele geçirildi.