Ankara'da meydana gelen ve 28 kişinin ölümü ile sonuçlanan terör saldırı sonrası CNN televizyonuna röportaj veren Başbakan Basın Başmüşaviri Osman SertABD'yi ağır bir dille eleştirdi.


YPG'nin Suriye'de DAEŞ'le mücadele ettiği söyleminin büyük bir yalan olduğunu belirten Sert, "YPG daha kaç vatandaşımızı öldür​ürse terör listesine alacaksınız" dedi.

Sert, CNN International'a verdiği röportajda, Türkiye-ABD ilişkilerinin önemine dikkati çekerek, "Bu gerçeği inkar edemezsiniz. Ancak bakın, hemen şu köşede PYD saldırısı sonrası 28 Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Amerikalı dostlarımızın PYD’nin bir terör örgütü olduğunu anlamaları için daha kaç vatandaşımız YPG, PYD, PKK tarafından öldürülecek, merak ediyorum" ifadelerini kullandı.

'TERCİH YAPMALARI GEREK'

Sert, şunları kaydetti: "Bakın, bu konudaki tercihlerini yapmaları gerek. Tabii ki Amerikalı dostlarımızla görüşmeye, tartışmaya devam edeceğiz ve gerçeği görmelerini bekliyoruz. YPG’nin DAEŞ ile bir savaş verdiğini söylüyorlar ve bu çok büyük bir yalan, bu bir yalan. Zaten Suriye’nin kuzey sınırında bir süredir top atışları gerçekleştiriliyor.

Uluslararası toplum bunu durdurmamız için çağrıda bulunuyordu. Umarım şimdi bunu neden yaptığımızı anlıyorlardır. Ayrıca bu mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye, kendisinin ve vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için tüm meşru haklara sahiptir. Yurt içinde terör örgütünü durdurmak için gerekli tedbirleri alıyoruz. Ayrıca bazı sınır ötesi önlemler de alabiliriz. Ancak bu konuda Türkiye’nin neyi, nasıl, ne zaman, nerede yapacağı mahfuzdur. Biz bu konuda tek taraflı bir önlem almak istemiyoruz. Müttefiklerimizle gerekli önlemleri almak hakkında konuşuyoruz. Yıllardır uçuşa yasak bölge, emniyetli bölge, güvenli bölge diye bas bas bağırıyoruz. Bu adımları ne kadar geç atarsak maliyeti de herkes için o kadar yüksek olacaktır."