Edirnekapı'da durağında bulduğu 50 bin liraya yakın dövizi polise teslim eden Hanife Önder'e, Eyüp Belediye Başkanı iki asgari maaş tutarında para ödülü verdi.

Yolda Bulduğu Parayı Teslim Eden Vatandaşa Belediye Ödül Verdi
Edirnekapı'da otobüs durağında, içerisinde 50 bin liraya yakın döviz olan sahipsiz bir paket bularak polise teslim eden Hanife Önder'i,Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın evinde ziyaret etti. Aydın ziyaret sırasında, Önder'e iki asgari maaş tutarında para ödülü verdi.
"HELAL, HARAM, İNSANLIK GİBİ KAVRAMLAR HALA ÇOK ÖNEMLİ"
Aydın, örnek davranışından dolayı Önder'e teşekkür ziyaretinde bulundu. Yaşadığı evde bir yatağın dışında hiçbir eşyası olmayan, buna rağmen bulduğu paranın tek kuruşuna dahi dokunmadan polise teslim eden Önder'i tebrik eden Aydın, "Burada çok örnek bir davranışı gördük. Helal, haram, emek, insanlık gibi kavramların halen çok önemli ölçüde bizim insanımızda olduğunu görüyoruz. Esasında 15 Temmuz'da bu kavramlar çok hızlı bir şekilde, çok net bir şekilde milletimizin büyük çoğunluğu tarafından ortaya kondu. Hanife kızımız ve küçük kardeşimiz de bunun güzel bir örneği." diye konuştu.

"SOSYAL DESTEKTE BULUNACAĞIZ"
Ziyaret sırasında, ihtiyaç sahibi olduğunu gördüğü Hanife Önder için sosyal destek anlamında ellerinde gelen desteği vereceğini de ifade eden Aydın, şunları kaydetti:
"Gördüm ki Hanife kızımız gerçekten şu anda yatağından başka hiçbir şeyi eşyası olmayan bir evde yaşıyor. Kendisi de çok ciddi şekilde ihtiyaç sahibi. O durumda böyle bir davranışta bulunması çok anlamlı. Biz de inşallah belediye olarak Eyüp'teki ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza yaptığımız çerçevede Hanife kızımıza da sosyal destek anlamında desteklerde bulunacağız. Onun yaşamını daha iyi idame ettirmesi anlamında asgari şartları oluşturmaya çalışacağız. Kendisini tebrik ediyorum, bu örneklerin çoğalmasını Rabb'imden temenni ediyorum."
"ALNIMIN TERİYLE KAZANIYORUM, ALNIMIN TERİYLE YERİM"
Yüklü miktarda parayı gördüğünde çok heyecanlandığını ifade eden Önder, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:
"Yüklü miktarda parayı çantamda taşımak tedirgin etti beni. Arkadaşımın kızı vardı yanımda. Düşüren kişi bulunsun diye hiç dokunmadan hemen emniyet amirliğine teslim ettim. Biz insanlık görevimizi yaptık. Herkesin böyle yapmasını isteriz. Bana gelen çoğu mesajlarda 'Biz bu parayı bulsak yerdik. İçerisinden bir miktarını alırdık' dediler. Ben bir kuruşuna dahi dokunmadım. Alnımın teriyle kazanıyorum, alnımın teriyle yerim."
Ziyaret sırasında Aydın, anlamlı davranışları için Zahide Öner'e bir hediye sepeti, Hanife Önder'e ise iki asgari maaş tutarında para ödülü verdi.
Yolda Bulduğu Yüklü Miktar Parayı Polis Merkezine Teslim Etti
Yolda Bulduğu Yüklü Miktar Parayı Polis Merkezine Teslim Etti