Aksaray'da yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi öldü, 41 kişi yaralandı. Yaralılar Aksaray Devlet Hastanesi ve özel hastanelerde tedavi altına alındı.
 
Kaza, Aksaray Ankara yolunun 23. kilometresi Sapmaz köyü yakınlarında meydana geldi. İstanbul- Hatay seferini yapan Aydın Ağaltıcı yönetimindeki 34 HTS 45 plakalı yolcu otobüsü, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerinde yaralılara ilk olarak yoldan geçen sürücüler yardım etti. Olay yerine çok sayıda kurtarma ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada devrilen otobüsün altında kalan 7 kişi hayatını kaybetti, aralarında çocukların da bulunduğu 41 kişi yaralandı. Yaralılardan 24'ü ambulanslarla Aksaray Devlet Hastanesi'ne, 17'si ise özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi. Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan otobüs şoförü Aydın Ağaltıcı, Aksaray Devlet Hastanesi'nde ayakta tedavi edildi.ASKERE GİDERKEN CAN VERDİ
 
Kazada hayatını kaybeden Dinçer Meriç'in, Edirne'nin İpsala ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu ve vatani görevini yapmak üzere Hatay'daki birliğine teslim olmaya gittiği öğrenildi. 
 
Devrilen otobüs, vinç yardımıyla kaldırıldı. Camları kırılan otobüs, bir şoför tarafından sanayi sitesine götürüldü. 
 
ÖLEN 5 YOLCUNUN KİMLİĞİ BELİRLENDİ
 
Kurtarma ekipleri tarafından cesetleri otobüsün altından çıkarılarak Aksaray Devlet Hastanesi morguna kaldırılan 7 kişiden 5'inin kimlikleri belirlendi. Şu ana kadar kimlikleri belirlenenlerin isimleri şöyle: Yılmaz Çakır, Dinçer Meriç, Mustafa Özdemir, Arzu Kal, Perihan Yaprak.
 
BİR YARALININ DURUMU KRİTİK
 
Aksaray Devlet Hastanesi Yöneticisi Doktor Ahmet Korkmaz, gazetecilere açıklama yaptı. Korkmaz, ''Bugün saat 08.30 gibi ilimize 15-20 kilometre mesafede meydana gelen elim trafik kazasında toplam 41 kişi yaralanmıştır. 7 kişi, hastanemize vefat etmiş şekilde gelmiştir. 24 yaralı hastanemize gelmiş, diğer 17 yaralı da ilimizdeki diğer hastanelere kaldırılmıştır. Hastanemize gelen yaralılardan bir tanesinin durumu kritiktir, şu anda ameliyata alındı, diğerlerinin durumu stabildir, hafif orta derecedeki yaralanmalarla hastanemize gelmişlerdi. Şu anda hastanemizde bulunan 3 yolcumuzun hayati tehlikesi var ve birini ameliyata aldık. Bizim hastanemizde 24 yaralı var. Özel hastanede ise 17 yaralı yolcu bulunuyor.'' dedi. Samsun’da ise yolcu otobüsünün kontrolden çıkıp demiryoluna devrilmesi sonucu 26 kişi yaralandı.
 
Kaza bugün Samsun’un Canik İlçesi’nde meydana geldi. Rize’den Samsun’un Bafra İlçesi’ne giden 41 yaşındaki Muharram G. yönetimindeki plakalı yolcu otobüsü, henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanıp, demiryoluna devrildi. Kazayı gören vatandaşlar polise haber verdi. Polis, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi, Samsun Büşükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler ile sağlık ekipleri olay yerine geldi. Kazada sürücü ile birlikte hafif yaralanan 26 kişi ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Gazi Devlet Hastanesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 
 
Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.