(FETÖ'nün darbe girişimi) Bu menfur olaydan dolayı  hiçbir ülkeyle dış ilişkilerimizde, ekonomik ilişkilerimizde en ufak bir sarsıntı  olmadı, en ufak bir tereddüt yaşanmadı. Demokrasimiz, siyasi kurumlarımız, devlet  kurumlarımız hiçbir kesintiye uğramadan normal faaliyetlerini sürdürdüler. Bu  durum gelişmiş demokrasinin, oturmuş siyasi kültür ve kurumların, güven ve  istikrar içindeki büyük Türkiye'nin bir göstergesidir.

Bütün bunlar yapıldıktan  sonra, 'Tamam, olan oldu bırakalım herkes yerinde kalsın' diyecek halimiz yok.  Gereği yapılıyor. Bu işin içinde öyle veya böyle bulunmuş herkes ayıklanacak, hak  ettikleri sonuca katlanacak. Yaptığımız budur."
Türkiye, büyük bir  devlet, Türk milleti büyük bir millet. Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük  çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar da sonucunu gördüler ve sonucuna da  katlanacaklar. Bu işten kaçış yok. Merhamet sahibiyiz ama ne zaman? Merhamet  ancak ve ancak hak edene karşıdır. Vatandaşının üzerine silah doğrultan,  vatandaşının üzerine tankları süren, havadan bombalar yağdırana merhamet yoktur.  Burada adalet var. Adalet her şeyin ölçüsüdür. Adalet gereğini yapacaktır. Bir  daha sittinsene böyle bir işe kalkışmayacağı kanaati toplumda yerleşecektir.
Ayrıntılar geliyor...