Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ekonomi Başdanışmanı Yiğit Bulut, 17 Aralık'ya yapılan operasyonda, tek amacın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı infaz etmek olduğunu söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Yiğit Bulut, Başakşehir Belediyesi tarafından Mehmet Emin Saraç İmam Hatip Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansta gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin tarihinde en yoğun saldırıları altında olduğunu vurgulayan Yiğit Bulut, "Daha önce böyle saldırılar yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihine bakarsanız dış güçlerin aynı oyunları daha öncede oynadı. Bu ülkede başbakan asıldı, sadrazam kellesi alındı, Osmanlı padişahı boğuldu. Çünkü arkasında duracak bir millet yoktu. Ama en büyük yanılgıları şu: Ne 1960, ne 1980 değil. Yıl 2013 ve Türk halkı başbakanına uzanan eli kökünden kesecek hale geldi" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti devletine yapılan saldırının tek bir amacının olduğunu söyleyen Bulut, şöyle konuştu: "Bu halkı özgürleştiren, bu halkın değerlerine yaşamasına imkan tanıyan ve bu halkı yerleşik düzenin elinden kurtaran bir başbakanı infaz etmek. Bütün dertleri Recep Tayip Erdoğan' sız bir Türkiye. Bunun arkasında küresel bir koalisyon var. Bugün saldırıyor görünen uç unsurlar hiç önemli değil. Biz bunları başa çıkmasını biliriz. Yolsuzluk kim yapmışsa darağacına kadar yolu var. Benim babam yapsa kendi ellerimle teslim ederim. Yolsuzluk algılaması adı altında Türkiye Cumhuriyeti'ne ve kurumlarına saldırıysa, hükümete, devlete, millete yönelik bir saldırıysa bunu idrak etmek gerekiyor".
10 yıldır yerleşik medya düzeninin Türkiye'de hükmünün olmadığını ifade eden Bulut, "Ben bu ülkede bir medya patronuna efendim diye hitap edenleri gördüm. Medya patronunun evine giden genelkurmay başkanını gördüm. Medyayla rütbeli subay bir araya geliyor ve Başbakanı linç etme planları yapılıyor" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'la Japonya gezisinden örnekler veren Yiğit Bulut, "Japonya'nın sanayi tesisleri 100 kilometre git yine de bitmemiş. Bizimkiler 50 yıldır televizyon üretiyorlar. Oradan buradan kalıbı topla, onu montajla sonra 12 taksitle vatandaşa kakala sonra da ‘ben Türkiye'nin en büyük televizyon üreticisiyim' de. Sen hiçbir şey değilsin. Sen yalancısın. Sen faizcisin, sen faiz ile halkın kanını emen bir adamsın. Sen benim Başbakanıma açıktan kast edersen ben de açıktan kast ederim. Haddini bileceksin. Yıllarca seni sırtımızda taşımışız. Yıllarca senin sattığın çarığı, çürüğü almışız. Yıllarca sana faizce para ödemişiz. Yıllarca 5 bin kişinin kanımızı emmesini izin vermişiz. Haddini bileceksin. Benim verdiğim oya saygı duyacaksın. Yoksa benim tokadım sana çok sert olur" ifadelerini kullandı.