Köydekilerin  durumu Erzincan İl Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Erzincan Valiliğine haber verilmesinin ardından bölgeye ulaşan jandarma ve AFAD ekipleri, devam eden tehlike nedeniyle köylüleri evlerinden çıkararak bölgeyi güvenlik kordonu altına aldı.
Erzincan Valisi Ali Arslantaş, beraberinde Refahiye Kaymakamı Sedat Ateş ile birlikte köyde incelemelerde bulundu.  Köylüler ile bir araya gelen Vali Arslantaş, vatandaşların mağduriyetinin giderileceğini belirtti. Arslantaş, Kurban Bayramı'nın birinci günü sabaha karşı vatandaşların heyelanı duyduğunu söyledi. Vatandaşların birbirlerini uyararak heyelan bölgesinde bulunan 24 evi boşalttıklarını dile getiren Vali Arslan, şöyle konuştu:
"Herhangi bir can kaybımız yok. Hayvan zayiatımız yok . Vatandaşlarımızla da görüştük heyelan bölgesine geçmemeleri konusunda tavsiyelerimiz oldu. İl Affet Acil Durum Müdürlüğünün ekipleri  ve  mühendisleri heyelan olabilecek yerleri tespit edecekler. Bu süre içerisinde vatandaşlarımızın mağdur etmemek adına isteyene Refahiye'de ilçe merkezinde ev kiralıyoruz. İsteyen vatandaşlarımıza AFAD çadırı kurarak köyde barınmalarını sağlayacağız. Bir yıl içerisinde de inşallah etkilenen tüm vatandaşlarımızın AFAD aracılığıyla yeni evlerini yapıp teslim edeceğiz."