Genelkurmay Başkanlığı'na getirilen Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanlığı sırasında zaten aktif olarak sürecin içerisinde yer alıyordu. Hükümetle yakın mesaisi bulunan Orgeneral Akar sık sık da sınırdaki birlikleri hem denetliyor hem de onlara moral veriyordu.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Abidin Ünal da Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı görevi sırasında hava bombardımanlarının başındaki isimdi. Orgeneral Ünal, kara ve deniz koordinasyon üniteleri ile hava ve füze savunmasını bir merkezden yöneten ve angajman yetkisini kullanan komutandı.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk'ün YAŞ üyesi yapılması ve yerine Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanı Orgeneral Abidin Ünal'ın getirilmesi sonrasında Eskişehir'deki Muharip Hava Kuvveti Komutanlığı korgeneralliğe düşürüldü. Bu görev Korgeneral Mehmet Şanver'e emanet edilirken Şanver'in yardımcılığına Korgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi. Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı ise Korgeneral Hasan Hüseyin Demiraslan oldu.

Jandarma Genel Komutanlığı'na getirilen Orgeneral Galip Mendi de 2'inci Ordu görevi sırasında önemli tecrübeler edinmişti. Bu adımla birlikte Org. Mendi'nin 2'inci Ordu'daki bölge deneyimini Jandarma Genel Komutanlığı'nda kullanması planlanıyor.

Eğitim Doktrin Komutanlığı'nda (EDOK) atama ve emeklilik sonucu boşalan 4 koltuğa ise 4 korgeneral getirildi. Bu doğrultuda, Korgeneral Metin İyidil EDOK Muharebe Destek, Korgeneral Abdullah Barutçu EDOK Okullar, Korgeneral Mehmet Daysal EDOK Muharip Hizmetler ve Destek Eğitim, Korgeneral Mehmet Faruk Şengün EDOK Eğitim Koordinasyon Komutanlığı görevlerine atandı.