Başbakan Binali Yıldırım, Singapur ve Vietnam ziyaretleri öncesinde basın toplantısı düzenledi.
Binali Yıldırım, Memursen ve Çalışma Bakanlığı arasında yapılan görüşmelere ilişkin "Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız” dedi.
MEMUR TOPLU SÖZLEŞME GÖRÜŞMELERİ
Yıldırım yarın sonuçlandırılması beklenen memur toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin şunları söyledi:

“Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız bir süreden beri memurlarımız adına toplu sözleşmeleri muhattaplarıyla sürdürüyor. Pazartesi gece yarısına kadar süre var. Mutabakat sağlanırsa sözleşme imzalanmış olacak. Sağlanamazsa hakem kuruluna gidilecek. Hakem kurulu bir kara verecek ve karar uygulanacak. Ümit ederiz ki hakeme gerek kalmadan makul düzeyde anlaşma sağlanır. Memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz bir takım yan imkanlarla bunun üzerinde bazı imkanları sağlamış olacağız."
DİYANET İŞLERİ BAŞKANI KİM OLACAK
“Diyanet İşleri Başkanılğı koltuğu boş biri  bir atama yapıldı mı bir isim belirlendi mi" sorusuna ise Yıldırım “Adayın var mı? Atanınca herkes zaten öğrenecek” dedi.