Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili davada Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, "Kayseri Valisi'nin yaptığı açıklamadan dolayı arama yapılmadan geri dönüldü. Biz bu konunun araştırılmasını ve ihmali olanların yargılanmasını istiyoruz" dedi. "Yazıcıoğlu kurtuldu, ayağında ve kaburgalarında kırıklar var" şeklinde basına yansıyan açıklamalar olduğunu aktaran Destici, "Bu bilgiyle arama kurtarma engellendi, geciktirilmiş oldu" diye konuştu.
 
Eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin hakkında "görevi kötüye kullanmak suçundan" dava açılan dönemin emniyet amiri Dursun Özmen'in yargılanmasına başlandı.
 
Kahramanmaraş 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu, çocukları Firuze ve Furkan Yazıcıoğlu tanık olarak katıldı.
 
Sanık Özmen'in mazeret bildirdiği duruşmada, Yazıcıoğlu ailesinin yanı sıra 5 kişi de tanık olarak dinlendi.

"İHMALİ OLANLAR YARGILANSIN" 
 
Duruşmada söz alan Gülefer Yazıcıoğlu, olayın ardından helikopterin bulunması için harekete geçildiğini belirterek, "Ancak Kayseri Valisi'nin yaptığı açıklamadan dolayı arama yapılmadan geri dönüldü. Biz bu konunun araştırılmasını ve ihmali olanların yargılanmasını istiyoruz" dedi.
 
Diğer tanıkların dinlenmesinin ardından ihmali olduğu iddia edilen kamu görevlilerinin dinlenmesi için 4 Aralık'a ertelendi.

"SABOTAJ ŞÜPHESİ VAR" 
 
Duruşmanın ardından adliye önünde gazetecilere açıklama yapan Destici, helikopter kazasının sabotaj olduğuna dair 6-7 şüphenin olduğunu savundu.
 
Bu şüphelerden birinin "Yazıcıoğlu kurtuldu, ayağında ve kaburgalarında kırıklar var" şeklinde basına yansıyan açıklamalar olduğunu aktaran Destici, "Bu bilgiyle arama kurtarma engellendi, geciktirilmiş oldu. Bunun böyle olmadığı anlaşılınca büyük bir infial uyandırmasına sebep oldu. Bugün ilgili tanıklarıların yanı sıra Muhsin Yazıcıoğlu'nun ailesi ve bizler de dinlendik" şeklinde konuştu