Siirt merkez Doğan Mahallesi’nde 10 yıldır yalnız yaşayan 75 yaşındaki Mehmet Ali Güral’ın, yaşadığı evde çöp biriktirdiği ihbarı üzerine eve giden ve ilk gün sonuç alamayan Belediye Temizlik Müdürlüğü ekipleri, daha sonra ikna ettiği yaşlı adamın evinde temizliğe başladı. Yaklaşık 3 saat yapılan temizlik çalışmasının ardından evden 5 kamyon çöp çıkartılırken, Güral’a ait olduğu belirlenen yaklaşık 6 bin TL para bulundu. Bulunan paralar Güral’ın bilgisi dahilinde Batı Mahalle Muhtarı Emin Tekin’e teslim edildi.
Yaşlı adamın durumu ile ilgili bilgi veren muhtar Tekin, çöp evde yaşayan Ali Güral'ın evinin temizlenmesi için belediyeye başvuruda bulunduğunu aktardı. Tekin, "Yaptığım başvurulara kısa bir sürede yanıt aldım. Siirt belediyesi temizlik ekipleri bugün burada bulunan evi çöplerden temizledi. Ayrıca evde temizlik sırasında bulunan 5 bin 360 TL, 50 dolar, 80 TL bozuk para ve 310 TL eski para teslim aldım. Bu para, Güral adına açacağım bir hesapla bankaya yatırılacak” dedi.
Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürü Yunus Eriş ise, ilk gün temizlik için Mehmet Ali Güral’ı ikna edemediklerini hatırlatarak, "Ancak daha sonra kendisini ikna ettik. Evde işe yarayacak malzemeleri ayırdıktan sonra yaklaşık 5 kamyon çöp çıkardık. Evde ekiplerimiz tarafından bulunan değerli eşyalar ve paralar Batı Mahallesi muhtarına teslim edildi. Çalışmanın tamamlanması ardından evde kapsamlı bir temizlik yapıldıktan sonra Mehmet Ali Güral’a steril bir şekilde evi teslim edeceğiz” dedi.